Politiet så stort på reglerne: Dækkede i månedsvis over sin egen corona-møgsag

Derved opnåede Nordsjællands Politi, at sagen ikke længere var aktuel.

Lars Bjørknæs,

17/06/2021

En af vinterens helt store møgsager for Nordsjællands Politi var, at man var nødt til at lukke ned for en stor del af sin borgerbetjening. Det efter et stort antal af politikredsens ansatte, havde deltaget i festligheder med coronasmittede.

En nedlukning som følge af smittespredning der skete på trods af, at Nordsjællands Politi ellers havde været blandt dem, der gerne havde taget bødeblokken op af lommen, hvis almindelige borgere samledes i for stort omfang. Ligesom Nordsjællands Politi også gerne har rykket ud, når det har handlet om at opløse forsamlinger med mange deltagere.

Tilbage i marts begærede 180grader.dk blandt andet aktindsigt i oplysninger om, hvor mange betjente og andre medarbejdere ved Nordsjællands Politi, der havde deltaget i sammenkomsterne, hvor der var sket spredning af coronasmitte. Ligesom vi eksempelvis også begærede oplyst, hvor mange af de deltagende medarbejdere, der havde modtaget bøder i forbindelse med de sociale sammenkomster.

Men først i går fremsendte Nordsjællands Politi en delvis gennemgang af, hvad der var passeret. Eller hvad der svarer til mere end 2½ måned efter, at politifolkene i henhold til forvaltningslovgivningens krav, skulle have forestået oplysningerne. Derved kan Nordsjællands Politi siges ikke kun at have set stort på reglerne, men også opnået, at sagen ikke længere er aktuel.

Ud over at undskylde for sin særdeles langsommelige sagsbehandling oplyser Nordsjællands Politi i et brev til 180grader.dk, at man desværre ikke har mulighed for at finde frem til, hvorvidt der blev uddelt bøder til egne medarbejdere. Ifølge Nordsjællands Politi skyldes det, at det vil være uoverskueligt at samkøre forskellige registre.