Overlæge har fået nok: Kræver afskaffelse af coronapasset – via Folketinget

Kim Varming har under coronapandemien været en af de mest udtalte kritikere af regeringens restriktioner, hvilket han i dén grad fortsætter med.

Lars Bjørknæs,

04/05/2021

Det er de færreste overlæger, der har blandet sig i debatten under coronadebatten. Hvis det endelig har været tilfældet, har det typisk været for at bakke regeringens politikker op.

Men sådan har det langt fra været med Kim Varming, der til dagligt arbejder som ledende overlæge på Aalborg Universitetshospital. Ligesom han også er tilknyttet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på universitetet, hvor han underviser i klinisk diagnostik og immununologi.

Men nu forsøger Kim Varming også at få sin kritik af den politiske linje op i Folketingssalen, da han er medstiller af et borgerforslag om afskaffelsen af coronapas.


Fremragende start for overlægens borgerforslag

Ifølge borgerforslaget, som på trods af kun at have to dage på bagen allerede har opbakning fra over 3.000 medunderskrivere, lyder det blandt andet, at der ikke er nogen videnskabelig dokumention for coronapassets indførelse og brug.

I afslutningen af borgerforslaget hedder det samtidig, at der ikke er nogen sammenhæng mellem problemerne ved brugen af coronapasset og effekten :

- Der foreligger således ikke et rationelt grundlag for indførelse af et coronapas, men gener og ulemper er betydelige. - Beslutningen om etablering af et coronapas skal derfor straks ophæves.

På trods af den gode start for borgerforslaget, er der dog stadig langt til, at Folketinget tvinges til at skulle tage stilling til dets indhold. Det skyldes at kravet er digitale underskrifter fra mindst 50.000 danskere.