Østjyder gider ikke Mettes formynderi mere: Tog til Tyskland for at blive klippet – og for at undgå restriktionerne

Frisørerne er langt om længe igen åbne, men for et østjysk par var det for lidt og for sent.
Pressefoto af Mette Frederiksen
Pressefoto af Mette Frederiksen

Lars Bjørknæs,

13/04/2021

Med undtagelse af enkelte kommuner, er det nu igen muligt at blive klippet hos danske frisører. Det efter en lang periode siden jul, hvor de har været tvangslukkede som følge af coronarestriktioner.

Et af kravene for at kunne blive klippet indenfor landets grænser er dog, at man kan fremvise dokumentation for ikke at være smittet med corona. Men sådan forholder det sig ikke i Tyskland, hvor det er langt nemmere at få sat håret.

Det var årsagen til, at det østjyske par Lone og Jens Peter Brolund hurtigere end så mange andre fik gjort noget ved det, som er blevet døbt for coronafrisuren. De tog nemlig til Tyskland for at blive klippet her, da et af de få krav for at komme i frisørens stol var, at der blev båret mundbind.

Til Horsens Folkeblad udtaler parret, at der samtidig er tale om en lille protest mod det, som de anser for formyderi overfor den danske befolkning.

- Vi ønsker selvfølgelig ikke, at folk bliver syge, men vi mener også, at vi skal tilbage til det personlige ansvar og den sunde fornuft, og at vi skal have personlig frihed frem for regler og overformynderi.


Ifølge parret, der bor i Hedensted lidt udenfor Horsens, var det ikke kun de manglende tyske coronarestriktioner, der var en væsentlig årsag til, at turen gik syd på. De tyske frisører koster nemlig langt mindre end de danske, hvilket var med til at betale for køreturen syd for grænsen.

Samtidig slår de overfor Horsens Folkeblad et slag for, at danskerne holder op med at opfører sig som det, de kalder hovedløse høns :

- Vi skal også acceptere, at mennesket er en del af naturen. Man kan ikke gardere sig mod alt.