Nyt gigantisk nederlag til politi og anklagemyndighed i Høpfner-sag

Champagnepropperne sprang i dag foran Østre Landsret, da Nanna Skov Høpfner kunne forlade retten som en fri kvinde.

Lars Bjørknæs,

09/06/2021

Er I klar til at gå rundt og smadre byen på en ikke-voldelig måde?

Sådan lød det tilbage i foråret fra Nanna Skov Høpfner, da hun deltog i en demonstration arrangeret af Men In Black. En opfordring til ikke-vold, som Københavns Politi og Københavns Byret, efterfølgende takserede til 2 års ubetinget fængsel. Hvilket i høj grad skyldtes, at Nanna Skov Høpfner var blevet dømt efter de særlige coronabestemmelser. Her var der mulighed for, at der kunne ske fordobling af straffen, hvis kriminaliteten havde forbindelse til den igangværende coronapandemi.

Men der var der kun i så begrænset omfang ifølge Østre Landsret, at Nanna Skov Høpfner kunne nøjes med 60 dages fængsel for sin deltagelse i den meget omtalte demonstration. Derfor kunne hun også forlade Østre Landsret, uden at skulle tilbage i fængslet og afsone resten af den dom, hun var blevet idømt af Københavns Byret.

Dagens nederlag til Københavns Politi kommer i forlængelse af andre sager, hvor Østre Landsret har afvist at bruge coronalovgivning til tildeling af ekstra strenge straffe. Spørgsmålet er nu, om man fra politiets, anklagemyndighedens og byretternes side, vil rette ind efter praksisen udstukket af landsretten.