Nye problemer med vacciner: Tidsplanen skubbes endnu engang

Skrotning af Johnson & Johnson-vaccine betyder, at to grupper må vente yderligere op til fire uger på vaccine.
Pressefoto fra Region Hovedstaden
Pressefoto fra Region Hovedstaden

Lars Bjørknæs,

03/05/2021

Det danske vaccinationsprogram forlænges med op til fire uger for de 25-39-årige på grund af stoppet for Johnson & Johnson-vaccine. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

At vaccinen bliver droppet, betyder desuden, at de andre aldersgrupper må forvente at skulle vente cirka én uge mere på at få en vaccine.

- Det vil naturligvis få konsekvenser for dem, som nu får deres vaccination udskudt. De vil for eksempel skulle vente længere på det coronapas, som mange længes efter at få, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst.

Selv om vaccinen er blevet taget ud af den danske vaccinationskalender, betyder det ikke, at borgere ikke får mulighed for at få et stik med vaccinen.

Et flertal i Folketinget er mandag blevet enige om, at borgere selv skal have mulighed for frivilligt og gratis at vælge at blive vaccineret med Johnson & Johnson-vaccinen eller AstraZeneca-vaccinen, som også er blevet pillet ud af det danske vaccinationsprogram.

Forventningen er, at man kan begynde den frivillige ordning i maj, siger sundhedsordførerne Per Larsen (K) og Liselott Blixt (DF) efter et møde.

Kilde: /ritzau/