Mette Frederiksens favoritfestival gennemføres – mens de folkelige aflyses på stribe

Store klassiske festivaller som Roskilde og Jelling har tidligere på dagen meldt ud, at de heller ikke bliver afholdt i 2020. Det sker samtidig med, at Folkemødet ser ud til at blive gennemført.

Lars Bjørknæs,

04/05/2021

Flaget er gået på halv i dag rundt om hos en lang række af landets festivaler, som i forbindelse med offentliggørelsen af de seneste coronarestriktioner har måttet erkende, at det heller ikke bliver i 2021 at de kan byde indenfor. Det drejer sig blandt andet om landets største og måske mest klassiske festival, Roskilde, der i en pressemeddelelse i formiddags talte om, at man alene kunne håbe på en gennemførsel til næste år.

Men der er dog ét lys i mørket, som uden tvivl vil glæde landets politikere. For Folkemødet på Bornholm, ser nemlig ud til at blive gennemført. Derved ser politikernes egen festival ud til at blive afholdt, uanset at det kommer til at ske under visse begrænsninger.

Ifølge en pressemeddelelse fra Folkemødet lyder det, at den traditionen tro vil blive afholdt i midten af juni :

- Vi har været spændt på at få klarhed over retningslinjerne. Og nu kan vi med sikkerhed sige, at Folkemødet bliver afholdt – både fysisk på Bornholm og digitalt på vores hjemmeside. Vi har i lang tid forberedt os på at lave 12 scener i helt åbne telte fordelt i fire sektioner inden for et indhegnet folkemøde-område med smuk udsigt over Østersøen. Der vil være masser af spændende partiledertaler, 250 forskellige politiske debatter og kulturelle indslag.

Dermed er alt gjort klar til, at Mette Frederiksen i sin egenskab af statsminister, igen kan blive hovedtaler på Folkemødet.