Mette Frederiksen om 30-minuttersregel: Kritikere er utaknemmelige

Ifølge statsministeren giver den omdiskuterede 30-minuttersregel i forhold til bestilling af bord på restauranter fin mening.
Pressefoto af Mette Frederiksen
Pressefoto af Mette Frederiksen

Lars Bjørknæs,

22/04/2021

Hvis du er blandt dem der har benyttet den delvise genåbning af landets restauranter til at sikre dig et bord, har du formentligt stiftet bekendtskab med den meget omtalte 30-minuttersregel. Kravet der siger, at der mindst skal gå en halv time fra man har bestilt et bord, til man må sætte sig ved det.

Men ifølge statsminister Mette Frederiksen, er det en regel der giver fin mening, selv om den har været genstand for ikke kun omfattende debat, men også fra en række sider nærmest latterliggørelse.

Overfor Ritzau udtaler socialdemokraten, at hun ikke kan forstå utilfredsheden :

- Det handler ikke specifikt om barerne eller restauranterne. Det handler om at holde aktiviteten. Så må jeg sige for egen regning, at det er ikke et stort indgreb, at jeg skal ringe og bestille bord en halv time før.

Til Ritzau fortæller hun samtidig, at danskerne i stedet bør glæde sig over den delvise genåbning :

- Jeg tror, man skal huske proportionerne. Store dele af Europa er ved at lukke ned. Vi er ved at lukke op, og restriktionerne bliver heldigvis færre og færre, siger Mette Frederiksen.