Mette Frederiksen lovede at børnene kunne komme tilbage i skole – nu er hun pludselig blevet tavs

Statsministeren har tidligere lovet, at børnene kunne komme tilbage på almindelige vilkår i skolen, når der kom styr på coronaen.
Pressefoto af Mette Frederiksen
Pressefoto af Mette Frederiksen

Lars Bjørknæs,

27/04/2021

Igennem store dele af sin politiske karriere har Mette Frederiksen markedsført sig selv som én, der havde børnenes ve og vel på sinde. Så meget at hun gerne ser sig selv omtalt som ”Børnenes statsminister”, når der er mulighed for det.

Det har dog i lange perioder været svært at se det seneste år, hvor det eksempelvis har været de færreste skolebørn, som bare har været i nærheden af at have en normal skolegang. Ifølge tidligere løfter afgivet af Mette Frederiksen skulle det igen blive tilfældet, når coronapandemien kom under kontrol.

Det har den været så meget den seneste tid, at Sundhedsstyrelsen tidligere på ugen kunne offentliggøre en forhøjelse af forsamlingsforbuddet.

Men der er tilsyneladende langt fra Mette Frederiksens tidligere løfter og så til den virkelighed, som landets skolebørn også for fremtiden kan se frem til.

Således blev socialdemokraten under et pressemøde i dag spurgt, om der snart ville være mulighed for, at børnene kunne komme tilbage i skole. Men det var dog ifølge Ekstra Bladet ikke et spørgsmål, hun ønskede at svare direkte på.

I stedet oplyste Mette Frederiksen alene, at man følger en såkaldt bred genåbningsaftale, som har opbakningen fra næsten alle Folketingets partier.