Mette Frederiksen blæser på kritik : Minimalt antal smittede stadig nok til at lukke et helt sogn ned

Den seneste tid har kritikken taget til af regeringens krav om brugen af sogne som målestok for nedlukninger, men fremgangsmåden fastholdes alligevel.
Pressefoto af Mette Frederiksen
Pressefoto af Mette Frederiksen

Lars Bjørknæs,

28/04/2021

Det var formentligt de færreste der før coronakrisen havde skænket den store tanke i hvilket sogn, at de hørte til. Men i forbindelse med opgørelser af smittetrykket, har de gamle kirkeopdelinger fået deres renæssance.

Det skyldes at man fra regeringens side har besluttet, at hvis sogne har over et fastsat smittetryk, bliver de automatisk lukket ned.

En strategi der har medført kritik over en bred kam, da det har medført et række iøjnefaldende konsekvenser. Eksempelvis at skoler uden coronasmittede har skullet lukkes ned grundet et for højt smittetryk i dets sogn, mens en skole i et andet sogn med smittede elever kunne forblive åbent, fordi dets samlede smittetryk var under grænsen.

Men kritikken af brugen af sognegrænser, er dog tilsyneladende ikke én, der for alvor har haft nogen indvirkning på Mette Frederiksens regering. Således offentliggjorde den i dag, at den også for fremtiden vurderer nedlukninger fra sogn til sogn.

Omvendt bliver grænsen for fremtiden hævet en smule for, hvor meget der skal til, før et sogn bliver lukket ned. Således bliver den sat op fra 2.5 procent fra den nuværende 2 procent.