Mette F kræver brug af mundbind på ubestemt tid og nægter at åbne nattelivet de næste mange måneder – og opfordrer dig til at glemme at holde ferie i udlandet

På trods af et meget lavt antal smittede og får indlagte, fastholder socialdemokraten at mundbind skal beholdes i supermarkeder mindst indtil sommerferiens afslutning.
Folketingets pressefoto af Mette Frederiksen
Folketingets pressefoto af Mette Frederiksen

Lars Bjørknæs,

21/04/2021

Forventningen fra den såkaldte Ekspertgruppe, der har udgangspunkt omkring Statens Serum Institut, var, at der på nuværende tidspunkt ville være omkring 900 indlagte på sygehusenes coronaafsnit. Et tal der efterfølgende har vist sig at være skudt meget over målet, da der aktuelt kun er 200 indlagte med sygdommen.

Men alligevel skal man ifølge Mette Frederiksen ikke forvente, at der kommer en snarlig afslutning i forhold til brugen af mundbind. Således oplyste statsministeren her til aften på TV2, at hun forventer at det også den kommende sommer vil være lovpligtigt at bære mundbind, når man eksempelvis køber ind i supermarkeder.

Samtidig oplyste hun, at hun ikke mente det var realistisk denne sommer at holde ferie under sydligere himmelstrøg. Således svarede Mette Frederiksen, at hvis man tænkte tanken med eksempelvis at flyve til Middelhavet, skulle man have en god rejseforsikring – fordi risikoen var alt for stor ved ellers at købe en rejse.

Overfor den statslige tv-station lød det samtidig fra statsministeren, at man ikke skal forvente at kunne komme på bar eller anden form for natklub de næste mange måneder. Det eneste hun oplyste var, at hun forventede at der kunne ske genåbning inden årets udgang – uden dog at komme nærmere ind på hvordan det i givet fald kunne ske.