Magnus Heunicke løj om coronapas - nu nægter han at tale om det

Sundhedsministerens løfte om at der ikke ville ske indførelse af et coronapas, var ikke meget værd, da det kom til stykket. Hvilket en hurtig Facebook-bruger da også konstaterede kort efter, at han var kommet med sin udtalelse.

Lars Bjørknæs,

26/03/2021

- Hej Heidi, Det bliver ikke sådan, at man skal have vaccinebevis af den ene eller anden slags for at deltage og færdes i det offentlige rum, offentlig uddannelse, skole, offentlige job mm, som du skriver om. Hav en god aften.

Sådan lød det i et Facebook-opslag fra Magnus Heunicke, da sundhedsministeren den 20. december 2020 satte sig til tasterne, for at svar på spørgsmål fra sine følgere og andre på det sociale medie.

Men som bekendt har der langt fra været tale om et løfte, som Magnus Heunicke har holdt. Tidligere på ugen blev det således offentliggjort, at der sker indførelse af et coronapas efter indgåelsen af en bred politisk aftale, som inkluderede alle Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige. Blandt de helt store fortalere for dette vaccinepas, har været netop Magnus Heunicke.

Siden offentliggørelsen af dets indførelse, har vi på 180grader.dk forsøgt at få en udtalelse fra ministeren. Det for at få oplyst, hvorfor han har sagt et – men nu pludselig gør noget andet.

Men det har langt fra været nogen nem opgave, for selv om Sundhedsministeriet havde lovet at vende tilbage med en udtalelse i denne uge, er det ikke sket. Fra ministeriets presseafdeling lød det eksempelvis så sent som i går, at man ville komme med en udtalelse inden deadline – hvilket ikke skete.


Frisør fra Holstebro afslørede Magnus Heunicke

Da Magnus Heunike før jul lagde sit opslag ud, fik det store opbakning fra, hvad der lignede det socialdemokratiske vælgerkorps. Udtalelsen blev således i tråden under ministerens opslag taget som et udtryk for, at han stod som garant for manglende udstedelse af coronapas og andre former for lignende vaccinebeviser.

Det var dog ikke alle, der troede på, at Magnus Heunicke fortalte den fulde sandhed, da han op mod jul tog afstand fra oprettelsen af et coronapas. Den første der svarede på sundhedsministerens Facebook-opslag var Dina Ashur, der til 180grader.dk fortæller, at det ikke kommer som en overraskelse for hende, at socialdemokraten er løbet fra sine løfter :

- Han står ikke ved ting, han tidligere har meldt ud.

Ifølge Dina Ashur, der bor i Holstebro og arbejder som frisør, var Magnus Heunickes udtalelse et forsøg på at give falsk tryghed :

- Jeg læser det som om, at han går ind og giver en tryghed ved at sige, at folk bare skal tage det roligt. Han lover, at man ikke skal have et coronapas eller blive vaccineret, for at få friheden tilbage.

Foto : Dina Ashur