Heunicke lovede at der aldrig ville komme et coronapas – nu indføres det alligevel for fuld kraft

Tidligere lød det fra sundhedsministeren, at det slet ikke ville blive aktuelt med coronapas. Men en aftale i nat indgået mellem Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige gør, at det nu for alvor bliver indført alligevel.

Lars Bjørknæs,

04/05/2021

 - Det bliver ikke sådan, at man skal have vaccinebevis af den ene eller anden slags for at deltage og færdes i det offentlige rum, offentlig uddannelse, skole mm.

Sådan lød en del af et Facebook-opslag, som sundhedsminister Magnus Heunicke indrykkede tilbage i december. Det i forbindelse med en debat med sine følgere, hvor socialdemokraten kunne berolige med, at der ikke ville komme noget coronapas eller lignende former for dokumentation, hvis man eksempelvis ville ud og spise eller på anden måde færdes i det offentlige rum.

Men i nat indgik Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige alligevel en aftale om, at passet ikke kun skal bruges ved eksempelvis udenlandsrejser. Men selv hvis man ønsker at gå til fitness, der er en del af genåbningsplanen.

Men selv om eksempelvis skoler og arbejdspladser også er en del af genåbningsplanen, melder en række store arrangementer her til morgen, at de ser sig nødsaget til at aflyse for andet år i træk. Det drejer sig om blandt andet om festivalerne i Jelling og Vig, som ikke mener det er muligt at følge kravet om, at der maksimalt må være 2.000 deltagere til stede. Vel og mærke på en måde, så der sker inddeling af deltagerne i sektioner af 200 i hver. Til Ekstra Bladet udtaler lederen af Jelling Musikfestival, Lars ”Charlie” Mortensen, at aflysningerne af ikke kun hans festival men også lignende arrangementer, kan starte en økonomisk dominoeffekt.

Det ved at mange af de formål festivalerne er med til at støtte, ikke længere vil modtage en økonomisk håndsrækning.