Førende virolog: Her startede COVID 19 – og kineserne skjuler sandheden om oprindelsen

Debatten om hvorvidt verden virkelig har fået den rigtige historie om coronaens oprindelse, tager til i styrke i disse dage.

Lars Bjørknæs,

15/06/2021

Indtil tidligere på måneden, var det alene ifølge store og ofte også statslige medier som Danmarks Radio en konspirationsteori, at coronaen ikke var opstået i et marked i Wuhan i Kina, efter at en mand havde købt og spist en flagermus der. Men efter en amerikansk efterretningsrapport for få uger kom op til overfladen, synes vinden i dén grad at have vendt.

Rapporten indeholdt oplysninger om, at flere ansatte på Wuhan Institute of Virology, der under Barack Obamas regeringstid modtog store kontante tilskud fra USA, var blevet syge med coronasymptomer. Vel og mærke allerede i november 2019, hvor sygdommen ifølge de officielle forklaringer fra kinesisk side, slet ikke eksisterede.

Tidligere på måneden gjorde Facebook det muligt åbenlyst at diskutere, om virussen var blevet udviklet på eksempelvis Wuhan Institute of Virology og efterfølgende spredt over hele verden. Det efter at SoMe-giganten ellers havde fjernet opslag og lukket konti for dem, der havde delt holdninger i strid med den officielle kinesiske.

Samtidig er en række fremtrædende virologer begyndt at stå frem med analyser, der klart er i modstrid med de kinesiske udmeldinger. Det drejer sig senest blandt andet om Robert Redfield, der oprindeligt er uddannet fra det prestigefyldte Georgetown University og efterfølgende fik en stor karriere indenfor det amerikanske militær.

Til Fox News udtaler Robert Redfield blandt andet, at han anser det for noget nær umuligt, hvis den officielle kinesiske forklaring rent faktisk er sand. I stedet er der ifølge Redfield i stedet meget stor sandsynlighed for, at virussen blev udviklet eller spredt fra et laboratorium. Ligesom at virologen, der fra marts 2018 og frem til denne vinter var direktør for det amerikanske Centers for Disease Control, vurderer overfor tv-stationen, at alt peger i retningen af Wuhan Institute of Virology som coronaens oprindelsessted.