Datingservice vil gøre det nemmere at score - som vaccineret

Det Hvide Hus i USA har indgået en aftale med Tinder og andre datingapps om fordele ved at være vaccineret.
Hvis man er vaccineret, får man i USA adgang til særlige funktioner i Tinder. (Arkivfoto)
Hvis man er vaccineret, får man i USA adgang til særlige funktioner i Tinder. (Arkivfoto)

Lars Bjørknæs,

22/05/2021

Tinder og en række andre datingapps skal være med til at gøre det særlig attraktivt at være vaccineret mod coronavirus i USA.

Det Hvide Hus har således indgået samarbejder med forskellige datingapps.

Aftalen indebærer, at de forskellige apps blandt andet tilbyder vaccinerede brugere særlige funktioner, som man normalt skal betale for. Det bliver også muligt at få et lille vaccinemærkat på sine billeder.

- Vi har endelig fundet den ene ting, der gør os alle mere eftertragtede: en vaccination, siger Andy Slavitt, der er coronavirusrådgiver i Det Hvide Hus.

Ud over Tinder er appen OkCupid blandt andet med i samarbejdet. OkCupid har over 50 millioner brugere i USA.

Ifølge Det Hvide Hus' Andy Slavitt har OkCupids brugere 14 procent større sandsynlighed for at få et match, hvis de er blevet vaccineret.

- Det er en ære at samarbejde med Det Hvide Hus om at få udbredt vaccinationerne på tværs af USA.

- Det vil give folk mulighed for at mødes personligt på en meningsfuld måde. Det kommer til at gøre det mere sikkert at date, siger Shar Dubey, direktør i Match Group, der står bag en stribe datingapps.

Den amerikanske præsident Joe Bidens administration har sat et mål om at have givet mindst første vaccinestik til 70 procent af befolkningen senest på USA's uafhængighedsdag den 4. juli.

USA er det land i verden, der har registreret flest coronarelaterede dødsfald. I alt er omkring 600.000 smittede personer døde i USA.

Det svarer til omkring 183 dødsfald per 100.000 indbyggere.

Til sammenligning har Danmark registreret cirka 43 dødsfald per 100.000 indbyggere. Det samlede antal i Danmark lyder på 2506 døde.

Kilde: /ritzau/Reuters