Brøndby-fans må gerne afholde gigantiske fester – mens der lukkes ned for nordjydernes barbesøg

De kommende uger kan man fra nordjydernes side godt glemme alt om at feste i Jomfru Ane Gade.

Lars Bjørknæs,

02/06/2021

Vi skal kun lidt over en uge tilbage, før titusindvis af mennesker stimlede tæt sammen inden- og udenfor Brøndby Stadion. Det for her først at følge sæsonens sidste hjemmekamp, for efterfølgende at fejre Vestegnsklubbens første danske fodboldmesterskab i årtier.

Efterfølgende er det kun omkring 50 deltagere, der er blevet meldt smittet med corona, hvilket ikke har medført nogle konsekvenser rundt om i de omkringliggende kommuner. Men sådan forholder det sig ikke i Aalborg, hvis klassiske festkvarter Jomfru Ane Gade de kommende to uger, igen må lukke ned.

Overfor Ritzau forklarer erhvervsminister Simon Kollerup det med, at man ellers risikerer en alt for stor smittespredning i og omkring den nordjyske hovedstad :

- Men beværtningerne i Jomfru Ane Gade lukker fra i morgen og 14 dage frem. Det er, fordi vi kan se smitteudviklingen i Aalborg og særligt i de centrale sogne, der ligger inde i Aalborg by, er i en markant udvikling. Det er derfor, vi tager det skridt - i øvrigt på opfordring af Aalborg Kommune - så vi kan få smitten bragt i ro og dermed sikre, at det ikke er hele Aalborg Kommune, der skal lukke.