Socialdemokrat påstod V løj om faktuelle forhold – nu nægter han at tale om sit vilde angreb

Lige så stor lysten fra fynsk socialdemokrat var til at fremsætte forkerte beskyldninger før det seneste Folketingsvalg, lige så lidt ønsker han nu at kommentere på sine udtalelser.
Folketingets pressefoto af Bjørn Brandenborg (S)
Folketingets pressefoto af Bjørn Brandenborg (S)

Lars Bjørknæs,

20/05/2021

Bjørn Brandenborg er måske ikke den socialdemokrat, der i indeværende valgperiode har trukket de største overskrifter. Men fagforeningsmanden gjorde i dén grad opmærksom på sig selv, da han i de sidste timer før Folketingsvalget i 2019 forsøgte at påvirke vælgerne på sin hjemegn i det sydfynske, til ikke at tro på udmeldinger fra den daværende Venstreregering.

I et Facebook-opslag reagerede han nemlig vredt på, at flere Venstrepolitikere havde udtalt en forventning om, at en socialdemokratisk ledet regering ville placere et udrejsecenter for udviste kriminelle flygtninge og immigranter i hans valgkreds. Det skete blandt i et Facebook-opslag med denne ordlyd :

- Hvor er det vildt og under lavmålet, at Venstre prøver at skabe bekymring med falske skræmmekampagner dagen før valget. Det har absolut ikke noget på sig, at en S-regering vil oprette et udrejsecenter for kriminelle udlændinge på Langeland og i Faaborg.

Men i går blev oprettelsen af et udrejsecenter for denne gruppe af udenlandske statsborgere i Bjørn Brandenborgs valgkreds alligevel virkelighed. Det skete da udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye offentliggjorde, at et centret for fremtiden placeres på Langeland. Det efter at det i en årrække har været placeret ved Ikast, hvilket har medført meget store problemer for indbyggerne i de omkringliggende byer, som har været hårdt ramt af kriminalitet fra udviste og tidligere dømte udlændinge.

På 180grader.dk har vi kontaktet Bjørn Brandenborg for at spørge ham om, hvorfor han kort før 2019-valget gik ud med forkerte oplysninger om placeringen af et center, som har medført omfattende problemer for dets naboer. På samme måde som vi også har spurgt Bjørn Brandenborg, om han vil undskylde overfor Venstre, efter han uberettiget beskyldte partiet og flere af dets Folketingsmedlemmer for en skræmmekampagne.

Men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.