Mette Fs spinhær koster mindst 6.5 millioner kroner om året - og nu skal den udvides

Statsministeriet ønsker ikke at oplyse, hvad en ledende presserådgiver kan forventes at få i løn.

Lars Bjørknæs,

03/06/2021

Siden Mette Frederiksen sommeren 2019 indtog Statsministeriet, har det vrimlet med nyansættelser indenfor kommunikationsområdet. Samtidig har det også kunnet mærkes på skatteydernes udgifter til først og fremmest serviceringen af Mette Frederiksen og de menige ministre, at det er sket til iøjnefaldende lønninger.

Således viser aktindsigter at lønudgifterne alene til Mette Frederiksens spinhær, sidste år stod skatteyderne i mindst 6.5 millioner kroner. Det skyldtes blandt andet de iøjnefaldende lønninger, der har været til statsministerens taleskrivere, da de i 2020 stod skatteyderne i 1.7 millioner kroner.

Selv om den politiske servicering af Mette Frederiksen i forvejen må anses for markant, bliver den snart endnu større. Det skyldes at Statsministeriet har indrykket et jobopslag, hvor man søger en såkaldt ledende presserådgiver. Ifølge opslaget får den nyansatte embedsmænd eksempelvis til opgave at stå for pressemøder :

- I et tæt samarbejde med kolleger i Statsministeriet arbejder du blandt andet med forberedelse og afvikling af pressemøder og interviews, samarbejde og dialog med medier og journalister. Du bliver en del af et hold, der hver dag udfører en lang række forskellige kommunikationsopgaver. I den første del af ansættelsen vil du stå i spidsen for presseafdelingen. Den primære opgave i stillingen er den daglige pressehåndtering, planlægning af kommende udmeldinger og pressemøder.


På 180grader har vi spurgt Statsministeriet, hvad den kommende ledende presserådgiver kan forventes at få i løn - men Statsministeriet er ikke vendt tilbage på vores henvendelser. Heller ikke i forhold til, om der er tale om en nyoprettet stilling eller om det er en forudsætning for ansættelsen, at man er socialdemokrat.