Vær kreativ med dine børn

Hvis I som familie, bruger tiden fornuftigt sammen, styrker i jeres forhold og som voksen er det også sundt at lege med, da I får styrket jeres egne sanser og kreative evner.

We Digitize,

23/02/2020

Nu er de mørke timer ankommet, det betyder at det er tid til leg, hygge og kreativitet indendørs sammen med jeres børn. I kan læse bøger, male i malebøger, tegne, lege med diverse legetøj eller hvad der nu lige falder jer ind. Hvis I som familie, bruger timerne fornuftigt sammen, styrker i jeres forhold og som voksen er det også sundt at lege med, da I får styrket jeres egne sanser og kreative evner. En aktivering af børn er sundt, da de lærer at der findes andet i verden end Ipad og tablets.


Husk udendørs leg heller ikke gør skade

Det er sundt at udforske naturen. Herved får I rørt jer. Hvis I går ture i skoven, kan I samle grankogler, mos og en masse skønne sager til jeres juledekorationer. Det er nu tiden er inden for det. På mange gåture, er der adgang til naturlegepladsen, hvor i kan afslutte jeres gåtur. Leg gerne med på disse legepladser, og giv jeres børn nogle fantastiske minder som de kan medbringe videre i deres liv. Børnene har gavn af at lære det ikke behøver at koste penge før det er sjovt.


Regnvejrsdage kan være kedelige

Så er det I skal finde på det sjove, som man kan lave indenfor. Find modellervoks frem, og leg sammen med børnene. Ud af modellervoks, kan man lave mange forskellige ting. I kan bygge små figurere, lave en bondegård med dertilhørende dyr, bygge huse og alt muligt andet. Det er en hyggelig måde at lave noget sammen på, samtidig med at tiden bliver brugt på en anden måde.


En nyere modellervoks til de mindste er også kommet på markedet

Det er noget der hedder Silk Clay og i dansk tale kaldes det for silkeler. Denne fantastiske modellervoks, er lettere i brug. Silkeler har en konsistent som tyggegummi der er tygget godt igennem. Grunden til den, er bedre til de mindre børn, er fordi den er blød og let. Det gavner de små, som ikke har så mange fingerkræfter at gøre godt med. Med denne type, er det muligt at have de mindste med til lege.


Modellervoks og silkeler stimulerer finmotorikken

Når man leger med denne type legetøj, er man med til at gavne finmotorikken, farverne og sanserne. Når man laver små figurer der indeholder øjne, næse, øre og mund sætter det koncentrationsevnen i gang. Det er ikke kun de små det gavner, for voksne har også gavn af at holde motorikken i gang, da det ikke er den vi bruger mest i dagligdagen. Godt nok bruger man sine hænder, men hvis du selv mener at din finmotorik er i topform, så bør du prøve at lave en lille figur. De fleste bliver forbavset over, hvor svært det kan være.


Andre kreative sysler

Hvis man ikke er til modellervoks eller silkeler, kan du prøve at lege med magisk sand. Denne sand form, er virkelig magisk. Her kan I lave en hel indendørs sandkasse. Denne sand er fantastisk til at lave figurer ud af.