Spring ud i livet som iværksætter

Alexander Hansen,

25/12/2020

Der er høj risiko i at være iværksætter, men det kan samtidig give utrolig meget. Udfordringer og bekymringer er en del af det, som man skal vænne sig til, når man springer ud i livet som iværksætter. 


Livet som iværksætter er dog også fuld af belønninger, samt følelsen af at præstere noget godt. Så længe du har en vis flid og disciplin, vil du opnå en stor tilfredshed og meningsfuldhed i at være din egen chef. Det er ikke så kompliceret som det lyder, så kom i gang og book et iværksætterkursus her.


Hvis du derimod stadig mangler noget overbevisning, så læs med nedenfor.


Tænk på hvilke prioriteter du har


Stil dig selv et par spørgsmål om, hvad du vil have både ud af livet og ud af din virksomhed. Hvordan ser det ud for at nå dine mål i livet? Hvad synes du er vigtigt? Hvad skal du gøre for at opnå dem? Du skal altså overveje, hvad der skal til, for at få disse mål og ambitioner til at ske.


Måske ønsker du mere frihed eller mere fritid til venner og familie, eller måske vil du bare gerne have nogle nye udfordringer. Gå derfor i tænkeboks, og find ud af, hvorfor det er at du gerne vil være iværksætter.


Beslut om din personlighed passer til iværksætterlivet


For mange mennesker er det et mål at være din egen chef, men nogle mennesker er bedre tilpasset denne livsstil end andre. At forstå, hvordan du sandsynligvis vil reagere på adfærd, kan hjælpe dig med at nå dine mål. Er du komfortabel med et stort ansvar? Iværksættere er nemlig ansvarlige for deres virksomheds succes eller fiasko.


  • Kan du lide at yde service til kunder? Næsten alle iværksættere, især i starten, skal udføre meget kundeservice. Du kan få nogle problemer, hvis du ikke er god med mennesker.


  • Du skal have gåpåmod til at håndtere regnskab, bogføring osv. Hvis du ikke allerede har tilstrækkelig viden inden for dette felt, så kan du få hjælp af manden bag BusinessPAL til dette. Læs mere om Peter Thygesen, hvis det har interesse. 


  • Er du i stand til at omfavne forvirring og endda fiasko? Selv de mest produktive iværksættere - for eksempel Bill Gates og Steve Jobs havde meget modstand før de fandt en løsning, der fungerede. 


  • Trives du med at løse problemer og finde innovative løsninger? Iværksættere står over for mange udfordringer.


Lav en liste med dine styrker


Hvis du mangler noget gåpåmod til at komme i gang med iværksætterlivet, så kan det være en idé at overveje din styrker og svagheder. Her skal du være ærlig overfor dig selv. Du er nemlig nødt til at have en meget god forståelse af, hvad dine styrker er, når du taler til potentielle investorer eller sælger til kunder. 


Find derfor et stykke papir frem, og list de ting ned, som du mener vil gavne dig som iværksætter, og tænk over, hvor du måske har brug for noget ekstra kompetence.