Sådan tjener du penge på dit hjem

Alexander Hansen,

26/11/2020

Mange er pt. hjemsendt fra deres arbejde, grundet corona-pandemien. Dette har ført til frustration over, hvad man som privatperson ellers kan bruge tiden på, samt hvordan man ellers gerne tjene lidt penge. 


De fleste glemmer dog, hvilke muligheder som de faktisk har, for at beskæftige sig med noget, som de også har mulighed for at tjene penge på. Ens hjem er fuld af muligheder, det handler blot om at være kreativ.


Nedenfor kan du se nogle bud på, hvad du kan give dig i kast, hvis du ønsker at tjene penge på  dit hjem.


Renover dit hjem og sælg

At give sit hjem en renovering kan i de fleste tilfælde betale sig. Afhængigt af, hvor i landet du befinder dig, er der forskel på, hvor stor en gevinst du kan hente hjem, på at renovere din bolig. På samme måde er der også stor forskel på, hvilken type renovering, som du henter flest penge hjem på.


Hør gerne realmæglerne i Faxe, hvis du bor her, om hvad der bedst kan betale sig i forhold til renovering, i dit område. Ellers kan du også tjekke, hvad andre boliger byder på, inde på https://www.realmaeglerne.dk/618/realmaeglerne-haslev.


Du vil få den største procentdel af udgiften tilbage, hvis du eksempelvis renoverer dit gamle køkken, til et mere funktionelt, men billigt alternativ. På samme måde vil det også kunne betale sig, at gøre huset mere energivenligt, ved at isolere bedre, både i gulv, på taget og hulmursisolering, samtidig med at du udskifter vinduer og døre til mere energivenlige alternativer.


Hvis dit hjem kun indeholder ét toilet, kan du også med fordel få lavet et mere, da dette er et behov som de fleste nyere køber har. På samme måde, er 3 værelser heller ikke nok for de fleste, da det ikke giver mulighed for kontorplads eller familieforøgelse, så udvid gerne dit hjem, hvis der er mulighed for det.


Når huset skal udvides, kan det bedst betale sig at bygge opad, så der kommer to etager. Dermed skal du ikke forholde dig til en dyr ejendomsskat. Lad imidlertid vær med at bygge en udestue til huset, da dette ikke kan betale sig økonomiskset.


Udlej et værelse

Hvis du ønsker en ekstra indtægt, så lej et værelse ud. Hvad enten det er til nogle der ønsker at være fastboende, eller som blot er på ferie, så har du mulighed for at tjene rimelige penge på en udlejning af blot et værelse. 


Det kræver selvfølgelig at der er plads til det, samt at der er de rette betingelser for, at det kan fungere. Det er helt klart at foretrække, at der egen indgang og toilet/bad til lejeren, men mindre kan altså også sagtens gøre det, og mange lejere stiller sig tilfreds med blot et værelse. 


Hvis du har en kælder, har du de perfekte muligheder til at udleje et værelse. Ellers kan du også overveje at omdanne din garage til beboelse, hvis du alligevel ikke bruger den. 


Sørg dog for at tjekke, om det kan betale sig økonomisk, inden du kaster dig ud i det. Find ud af, hvor lang tid der går, før du har tjent pengene for renoveringen ind igen, så du ved, om det er det værd. 


Du kan muligvis forhøre dig ad, hos en lokal ejendomsmægler i Næstved som eksempel, for at finde ud af om andre i området gør det samme og om der er mulighed for at udleje gennem dem. 


Sælg ud af din have

Du kan dyrke nok frugt, grøntsager eller blomster til at sælge, selvom du bor på en almindelig forstads ejendom. Hvis du overvejer, hvor lidt frø til haven koster, finder du ud af, hvor meget du egentlig kan tjene, på at opdyrke din have.


Der er stor efterspørgsel efter billigere økologiske alternative, derfor vil du nemt kunne få, en masse faste kunder, ved at sælge din frugt og grønt fra haven. Desuden går flere op i at handle lokalt i forhold til klimaet, hvilket du vil give gode muligheder for. 


Hop derfor ned i din planteskole, og køb nogle frø som du kan plante i din have. Vælg gerne nogle som er lette at begynde med. Dette gælder f.eks. forskellige urter, kål, bær osv. Derudover kan du med fordel investere i nogle forskellige frugttræer.