Sådan tager du smarte økonomiske beslutninger i en økonomisk usikker tid

Alexander Hansen,

21/11/2020

Med høj arbejdsløshedsprocent og virksomheder, der lukker deres døre, forårsager COVID-19-pandemien økonomiske vanskeligheder overalt i verden, og ikke mindst i lille Danmark.


På grund af pandemien føler en stor andel af danskerne stressede over deres personlige økonomi. I en sådan tid kan det være svært at opdele din økonomi til både dine umiddelbare behov og dine langsigtede mål, og balancegangen kan føles endnu mere svær under en økonomisk krise. 


Der er dog måder at modstå stormen på og håndtere vanskelige tider, blandt andet ved at kende dine sande behov og hvad der er mest essentielt for dig. 



Juster budgettet og se efter eventuelle presserende behov 


Der er altid noget du kan gøre, for gøre den økonomiske situation lettere, hvis du har mistet dit arbejde eller står over for andre økonomiske problemer under pandemien. For at udforske dine muligheder og bede om hjælp skal du kontakte din bank eller andre indehavere af gæld, hvis du har problemer med at få enderne til at mødes.


Nogle banker tilbyder nemlig fleksibilitet afhængigt af sagen. Det kan være at I kan få lavet en nye aftale i forhold til deadlines, betalingsdatoer osv. 


Det kan også være at du skal kigge dit budget igennem og se hvad du kan ændre. Måske er det, det perfekte tidspunkter at give slip på cigaretterne og spare de penge, eller at få repareret din bil på et auto og skadecenter i København, der ikke er det dyreste. 


Tag nogle sunde økonomiske beslutninger, som måske ovenikøbet kan gavne din økonomi længere ud i fremtiden. 


Langsigtet tænkning 


Når du kan finansiere nuværende umiddelbare behov, er det stadig relevant at forberede dig på fremtiden. Stop ikke med at investere i din pensionskonto, selvom dine investeringer måske skal være mindre og bliv ved med at spare op til de forskellige ting, som du har sat som mål ude i fremtiden.


Du kan med stor fordel også have en opsparing stående til uforudsete udgifter. Eksempelvis, hvis bilen lige pludselig har brug for en reparation. Dermed behøver du ikke at gå i panik, hvis noget uventet skulle opstå. Klik her, hvis du ønsker et indblik i, hvilke udfordringer du muligvis kan ende ud i, og dermed får brug for en mekaniker.