Sådan bliver du mere produktiv, når du arbejder hjemmefra

Alexander Hansen,

26/11/2020

Tid er penge – sådan lyder et gammel ordsprog, og derfor er det vigtigt at passe godt på den. Tiden er måske det dyrebareste vi har, og derfor handler det også om at få mest muligt ud af den. 


Dette kan dog være svært, når det kommer til at arbejde hjemmefra. Lige pludselig er det nemlig blevet en virkelighed, at en stor del af danskerne må arbejde hjemmefra. Denne nye livsstil kan dog være svær at vænne sig til, for hvordan arbejder man produktivt ved spisebordet og med gårsdagens opvask en halv meter fra næsen?


Nedenfor får du nogle tips og tricks til, hvordan du arbejder produktivt hjemmefra, uden at blive grebet af overspringshandlinger. 


Hav en rutine

En ensartet rutine er altid gavnlig, og dette gælder især for dem der er nye til at arbejde hjemmefra. Derfor er det at have nogle gode og sunde vaner allerede fra start, så du har en rutine at forholde dig til. 


Det kan måske være at du arbejder bedst under pres og derfor helst vil arbejde i kortere intervaller. I mellemtiden kan du gå nogle mindre ture og få noget frisk luft, eller tage nogle pauser, hvor du giver dig selv lov til at koble fra og se noget tv eller lignende. 


Find ud af hvad der virker bedst for dig, så du arbejder mest produktivt. 


Prioriter din tid


Når du skal være mere produktiv og få mere ud af din tid, er det vigtigt at tænke på, hvad der er vigtigst for dig i din hverdag. Dermed finder du ud af, hvilke opgaver du er villig til at lægge mange kræfter i, samtidig med det går op for dig, hvilke ting i hverdagen, der faktisk er spild af din tid. 


F.eks. kan det være, at du kan blive hurtigere færdig med arbejdsopgaverne, hvis du ikke skal bruge tid på også at lave frokost osv. Find en måltidskasse til dit behov her, hvis det bedre kan betale sig at modtage mad udefra for dig. 


Ved at vælge en sund måltidskasse fra Sixpack Kitchen, effektiviserer du også den tid du skal bruge på motion. Læs mere om Sixpack Kitchen konceptet inde på deres hjemmeside, hvor du også kan se de forskellige lækre og sunde retter, som de har at tilbyde. 


Studer din kalender 

En af de største produktivitetsændringer du kan lave, er at studere din kalender godt og grundigt. Når du undersøger den nærmere, vil du nemlig hurtigt finde ud af, hvor meget tid du egentlig har i døgnet. 


Undersøg derfor de ting som du har planlagt for dagen og som du skal have gennemført. Lav derefter en plan over, hvor meget tid du er villig til at sætte af til hver opgave. På den måde ved du præcis, hvor meget tid der er sat af til den enkelte opgave og hvornår du bør være færdig.