Plastikkirurgi er mere populært end nogensinde

Alexander Hansen,

13/03/2021

Der er mange forskellige holdninger til plastikkirurgi, både positive som negative. Dette ændrer dog ikke på det faktum, at plastikkirurgi er mere populært end nogensinde. For manges vedkommende er plastikkirurgi et svar på kulturen i Hollywood, men Danmark har gennem de senere år også taget denne skønhedskultur til sig, hvilket tydeligt kan ses i plastiskkirurgibranchen.


Det er blevet mere almindeligt at ændre ved sit udseende, hvis der er noget, som man er utilfreds med. Dette skyldes flere forskellige ting. Nedenfor er listet en række af ting, som er medvirkende til, at plastikkirurgi er blevet mere udbredt. 


Det er blevet billigere

Vidste du, at kosmetisk kirurgi faktisk er meget billigere, end det plejede at være? Hvis du har helbredsproblemer som følge af fedme, eller hvis dine øjenlåg giver dig synsproblemer, så kan du faktisk få dækket operationen. Der er altså mulighed for at få foretaget nogle former for plastikoperationer gratis, hvis der det er nødvendigt for dit helbred. 


Du skal dog selv betale for en lang række af andre kosmetiske indgreb. Mange af de øvrige indgreb er dog også blevet billigere. Teknologi har nemlig reduceret omkostningerne ved operationer meget, hvilket er en stor fordel for dem, som ønsker at få foretaget kosmetiske indgreb.


Det handler altså bare om at prioritere dine penge og afgøre, hvor vigtig og nødvendig du synes, at det ønskede kosmetiske indgreb er. Det kan være, at du skal spare op til det over et stykke tid, afhængigt af, hvilket indgreb du ønsker. Hvis du ønsker en fedmeoperation, så se før og efter billeder for fedtsugning her. 



Internettet og sociale medier

I vores kultur har sociale medier stor indflydelse. Dette påvirker også brugernes adfærd og opfattelse af andre mennesker. Her er Photoshop nemlig et udbredt fænomen, og bestræbelsen efter det ’perfekte’ ses blandt mange. De sociale medier påvirker altså mange til at få foretaget plastikkirurgi. 


På de sociale medier er der et større fokus på rynker, fedme og ansigtstræk. Derfor ses en stor tendens til blandt andet at få foretaget en næseoperation hos AGATA. Gennem plastikkirurgi er der nemlig mulighed for at ændre det, som du ikke er tilfreds med. Du kan altså opnå en stor selvtilfredshed og glæde ved at få lavet plastikkirurgi.


Sikkerhed og adgang

Endelig har du meget større adgang til kosmetisk kirurgi, og det er meget nemmere at opsøge en plastikkirurg, hvis der er noget du ønsker at få lavet. Der findes plastikkirurger de fleste steder i landet, og derfor kan du nemt få lavet et indgreb. Der dukker gradvist flere steder op, som du sagtens kan tilgå anhængigt af, hvilken operation du ønsker. 


Desuden gøres det på en meget mere sikker måde, end nogensinde før. Gennem de kosmetiske behandlinger oplever du en større tryghed og proceduren er meget mere sikker, grundet teknologien og du oplever altså ikke den samme usikkerhed, som der var før i tiden.