Hvordan bliver du klar til vinter?

Alexander Hansen,

08/12/2020

Der er mange ting med både hus, bil og have, der skal gøres klar til vinter. Her kan du læse mere om, hvilke ting du skal huske på, når du skal gøre klar - så du slipper for ubehagelige overraskelser med frost og ting, der er gået i stykker i løbet af sæsonen. 


Forberedelse er vigtigt


Det hele handler faktisk om forberedelse. Dette gælder uanset om du prøver at få hus eller bil klar til en kold vinter. Vinteren i Danmark er dog altid uforudsigeligt, og man ved aldrig, hvor koldt det reelt set vil blive. Derfor er det en god ide at forberede sig på det værste, så er man klar for alt. 


Sørg for at bilen er i topform 


Din bil skal kunne præstere lige så godt om vinteren som om sommeren, men det kan kræve lidt forberedelse. Det er en god ide at skifte til vinterdæk, så du er helt sikker på at du kan køre trygt, hvis nu der kommer is og sne – man ved jo aldrig. Det kan spare dig for mange potentielt farlige situationer ude på vejen. 

Det er samtidigt en god mulighed for at tjekke de nødvendige ting. Har du sikret at du har frostsikker motorolie? God service på bilen inden vinteren kommer, kan sikre at du kan køre problemfrit og sikkert hele vinteren. 


Hold varmen hele vinteren 


For at sikre at du holder varmen hele vinteren, er der meget du skal se til. Først og fremmest, er det meget vigtigt at dit hus er godt isoleret. Mange er ikke klar over, at gammel isolering fungerer dårligere, og dermed så bruger de unødvendigt meget strøm hele vinteren på at varme op – selv om varmen lækker ud. Derfor kan det være en god ide at gå i gang med det man kalder hulmursisolering, et godt stykke tid inden vinteren rent faktisk melder sin ankomst. 

Hulmursisolering er isolering af det lille hulrum mellem ydermur og indemur i et hus. Hvis der mangler isolering her, eller den er faldet sammen, så vil det være svært at holde på varmen i dit hjem. Derfor kan det vær en god ide at undersøge dette nærmere. 

Når dit hus er blevet tjekket grundigt, og isolering er på plads, så er det på tide at kigge på varmeløsninger. Måske findes der mere miljøvenlige og billigere løsninger, end den du bruger nu? Der findes mange typer fyr, med forskellige typer smart optænding. Har du for eksempel overvejet et pillefyr? Der er mange penge at spare på at investere i klimavenlig energi i dit hjem.