Hold dig i form for at bekæmpe virussen, siger læger

Læs her om hvad der anbefales for at stå stærkt mod virussen

180Graders Redaktion,

09/06/2020

Eksperter ved UK Centre for Perioperative Care (CPOC) siger, at sund kost reducerer risikoen for at blive alvorligt syg af virussen. 

De siger, at folk skal træne, have alkoholfrie dage og holde op med at ryge.

Sådanne foranstaltninger kan gøre det mindre sandsynligt, at de bliver indlagt på intensivafdelingen. Dets viceadministrerende direktør Scarlett McNally, en konsulerende ortopædkirurg, sagde, at der har været "en masse meget vigtige råd" om, hvordan man reducerer risikoen for at blive smittet.

Men der var "mindre om vigtigheden af at forberede sig i tilfælde af, at man får virussen", tilføjede hun.

CPOC opfordrer folk til at konditionstræne, stoppe med at ryge, opretholde god ernæring og mental sundhed og have alkoholfrie dage for at reducere deres chancer for at blive alvorligt syg af virussen og overbelaste sundhedsmyndighederne. 

Folk opfordres også til at gribe ind nu for at mindske risikoen for at udvikle andre sundhedsmæssige problemer, som kan lægge yderligere belastning på sundhedsmyndighederne. 


Fru McNally sagde, at folk - især dem i den "sårbare højrisikogruppe" - skulle træne, "så hvis de får virussen, er det mindre sandsynligt, at de har brug for intensivbehandling". 

CPOC, et initiativ baseret på Royal College of Anaesthetists, involverer læger fra forskellige specialiteter, der arbejder sammen om, hvordan de kan forbedre plejen og resultaterne for patienter, der gennemgår operationer.

Fru McNally siger, at deres Sundere, Bedre, Hurtigere-rådgivning, der er rettet mod at forberede patienter til operationer, "umiddelbart finder anvendelse på Covid-19-infektion".

Hun sagde: "Vi har gode data, der viser, at folk, der er forberedt på en operation, har bedre resultater. Resultaterne kommer hurtigt." 

Eksperter i Kina, hvorfra virussen stammer, "fandt, at mindre sunde mennesker med medicinske tilstande var fem gange mere tilbøjelige til at have et dårligere resultat fra Covid-19; og rygere tre gange mere tilbøjelige til at have dette resultat", tilføjede hun. 

Professor Chris Whitty, den britiske regerings vigtigste medicinske rådgiver, har tidligere advaret om rygning er "en ekstra sårbarhed" for raske mennesker og sagde, at det nu ville være et "meget godt tidspunkt" for folk at stoppe. 


Folk har tilladelse til at forlade deres hjem for at træne en gang om dagen, enten alene eller sammen med deres husstand, i henhold til regeringens nuværende sociale distanceringsregler.


Hvad anbefales der for at stå stærkt mod virussen? 

  • Hold op med at ryge
  • Træning, medmindre du er syg med virussen: ideelt set en hurtig gåtur, cykling eller løb. Styrke- og balanceøvelser anbefales også
  • Dem over 70 år – som anses for at være i højere risiko for at blive alvorligt syge af virussen – må gerne være udenfor, medmindre andet er blevet rådgivet dem, og skal holde to meters afstand til andre og ikke røre ved noget 
  • Vær stressfri. Undgå stress og depressive tanker så meget som du kan. Hvis du har svært ved det, kan du bruge antidepressiver eller alternative lindringsprodukter som cbd (mere info her). 
  • Oprethold en god diæt, inklusive forsøg på at spise mindre portioner. 
  • Bevar din mentale sundhed, herunder at få en god nats søvn
  • Hav alkoholfrie dage