Flere og flere danskere glemmer visum når de skal til Australien

We Digitize,

10/09/2021

Sponsoreret indhold:

At flere og flere danskere glemmer visum når de rejser til Australien, kan komme bag på nogle. Det er nemlig altid Australien som bliver nævnt, hvis der spørges ind til hvor der kræves et visum. Men det handler ikke nødvendigvis om at det er en forglemmelse, men i de fleste tilfælde er det nærmere en uventet situation der skyldes manglende visum.

Søg om visum i god tid så du har sikret dig din eVisitor

Australien visum er nødvendigt at søge om, hvis du vil til Australien. Det er nødvendigt at have søgt om, uanset om du ønsker at besøge Australien for et par uger eller om du har planer om at være afsted i et par måneder. At der skal bruges et visum for at rejse ind i Australien, falder ikke unaturligt for de fleste, men alligevel ses der at flere og flere ikke har et visum klar ved afrejse fra Danmark.

Hvis ikke du har et visum klar når du vil rejse ind i Australien, kan du ganske enkelt ikke komme ind i Australien. Australien har ekstrem mange regler for indrejsende og der er nul tolerance. Det er derfor vigtigt at du sørger for at have styr på dit visum, så din rejse ikke går i vasken.

Det visum du skal bruge for at komme ind i Australien kaldes for eVisitor og er et elektronisk visum. Der findes flere former for elektroniske visum som du kan søge, alt afhængig af hvad formålet med din rejse skal være. Der findes flere regler for hvad du må og ikke må på et visum til Australien. Du må f.eks. ikke tage arbejde når du rejser ind i Australien på et turistvisum og du må heller ikke tidligere være straffet som dansk statsborger.

Når du har helt styr på alle reglerne i forhold til at rejse ind i Australien, er det vigtigt at du også overholder dem. Der er ingen små smutveje i forhold til lige at få et lille job en måneds tid når du alligevel lige er forbi. Der slås hårdt ned på at finde illegalt arbejdskraft og opdages det, så bliver du sendt hjem igen og mister muligheden for at komme tilbage igen.

Det elektroniske visum er gyldigt i 12 måneder

Et eVisitor er som skrevet et elektronisk visum. Det tager som regel ikke lang tid fra der søges elektronisk til at du har dit visum og det er her de fleste danskere falder direkte i med begge ben. For selvom at der siges at du stort set altid har dit visum samme dag som du har søgt om et, så kan der være ventetid og her snakker vi ikke bare et par døgn ekstra. I nogle tilfælde vil du kunne risikere at vente måneder.

Du skal derfor være i så god tid som muligt med at ansøge om dit visum, når du skal rejse til Australien. Hvis du kun ved to måneder før afrejse at du skal afsted, bør du som det første få styr på netop visum og dit pas. Det er vigtigt at dit pas er gyldigt i hele perioden. Hvis du ved at du skal afsted til Australien et par gange eller 3 i løbet af de kommende 12 måneder, så sikre dig som det første at dit pas er gyldigt for hele året.

Fra du ansøger om et elektronisk visum til Australien, er der en gyldighedsperiode på 12 måneder, hvor du frit kan rejse ud og ind ad Australien på det samme visum. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at du ikke opholder dig i mere end 90 dage ad gangen i Australien, fordi det er reglen for dit visum, men kommer du f.eks. hjem til Danmark efter et par måneder i Australien og ønsker du at rejse afsted igen måneden efter din hjemkomst, kan du stadig benytte det samme visum, hvis dit pas vel og mærket er det samme som du har brugt ved din ansøgning om eVisitor.

Forny ikke dit pas i mellemtiden

At der lægges stor vægt på vigtigheden ved at benytte det samme pas skyldes, at når du søger om et eVisitor til Australien, så bliver dit visum elektronisk registreret på dit pas. Skulle du efter første rejse vælge at forny dit pas, vil det nye pas du får have et andet pasnummer og dermed vil der ikke ligge noget eVisitor registreret på dit aktive pas.

Det er smart med det elektroniske visum når først du er opmærksom på, hvordan det fungerer og ikke skal forny pas imellem flere rejser det samme år, for du slipper bl.a. for at skulle holde styr på dit visum i lufthavnen og mens du er under dit ophold. Også hvis du skal bruge det samme visum til senere rejser i det samme år, behøver du ikke at spekulere på, hvor du lægger det derhjemme for at kunne finde det igen.

Når du skal til Australien, skal du altså starte med at se på dit pas og dets gyldighed. Udløber det indenfor det næste år, bør du overveje om du skal forny passet før du gør mere. Hvis passet har en fin gyldighedsperiode, er det næste step at du hurtigst får søgt dit visum, så du er sikker på at du har det når du skal rejse.

Når du har fået styr på passet og du har søgt om dit eVisitor online, vil du modtage en mail når din ansøgning er godkendt. Denne mail behøver du ikke nogen udskrift af og du kan egentlig bare bruge det til at have ro i sindet omkring, at der er styr på det praktiske.