Få sikret ryggen mens du sover

Alexander Hansen,

18/08/2020

Af ting, som er vigtige for, at din hverdag kan fungere, så ligger søvnen oftest i toppen af listen. Søvnen skal lade dig op, det er her at du får energien til at komme gennem selv de hårdere dage med oprejst pande og holder ambitionsniveauet højt. Din koncentration står ikke for skud, fra at du konstant er ved at falde i søvn bag rattet, ved skrivebordet eller hvor du end befinder dig.

Noget andet, som med tiden vil vise sig at være en overset vigtighed, men som – i det øjeblik du opdager det – har en stor betydning for din hverdag, er din ryg. Med smerter i ryggen vil du være meget begrænset. Hvert skridt du tager, sætter bevægelse i hoften som er forbundet til rygraden. Skal du have noget at drikke, så drejer du hovedet bagover og svajer lidt i ryggen; en dårlig ryg kan du mærke.


To problemer med en forenet løsning.

Imens man kan bebrejde disse rygproblemer til at være forårsaget af enten alderen der er begyndt at sætte sine spor, eller jobbet hvor man kom til at lave en dum bevægelse, så kan du lige såvel ende i en spiral hvor søvnen forårsager rygproblemer, rygproblemerne begynder at forårsage søvnproblemer, så du lægger dig mere åndssvagt, så du forstærker rygproblemerne. Disse to udfordringer kan alene ødelægge meget for dig, da det bringer mange flere problemer med sig.


Heldigvis er løsningerne ret enkle, for selvom din soveposition og hverdag naturligvis har indflydelse på din ryg, så har din seng det så sandelig også. Begynder du at mærke ømhed i ryggen, så kan du lige så godt begynde at overveje om madrassen skal udskiftes. 


Et ocean af tilbud

Du havner dog i et luksusproblem når du skal ud og købe senge i dag. I modsætning for hvordan det var dengang man fandt på historien om Guldlok og de tre bjørne, så handler det ikke længere kun om, hvorvidt en seng er for blød, for hård eller lige tilpas. 

Boxmadrasser har med tiden fået mere og mere arbejde i sig, der skal være med til at hjælpe dig med at sove uden at få uventede skader. Madrassernes indvendige design består af flere lag der give ren blød effekt, uden at du skal mærke fjedre og træ; og med den bløde stofoverflade giver en boxmadras 120x200 størrelse også en afslappende følelse. Men en normal længde på 200cm og en lidt kortere bredde på 120cm, er den også nem at få plads til.


Medfører et potentielt sengeskifte, at det går ud over din ægtefælle også, så behøver du hverken at frygte for at skulle smide den gamle dobbeltseng ud i bytte for to enkeltsenge, eller at du må gå på kompromis, for du kan sagtens finde den bedste seng og de bedste madrasser. 


En sikkerhed for hjemmet

En af grunden til at det er vigtigt at reagere tidligt på en mulig dårlig seng, er at det har en kolossal effekt på ånden i hjemmet. Hvis du og partneren vågner hver morgen med spændinger fra dårlig ryg og nakke, så er der en konstant risiko for et skænderi. 

Skal være morgen i en periode frem bestå af disse spændinger, så tager det på den lille energi du har fået fra søvnen, fordi søvnen i forvejen har været forstyrret af smerterne. Hurtigt vil fysisk smerte gå ind i en psykisk smerte.