Disse veje kan du gå med en uddannelse indenfor jura

Alexander Hansen,

23/09/2020

Hvis du står i den situation, at du overvejer at tage en uddannelse indenfor jura – eller måske allerede er i gang med én – kan denne side være kærkommen for dig. I det følgende vil der nemlig forekomme en kort gennemgang over mulige brancher, stillinger og lignende, som en uddannelse i jura vil kunne åbne op for. Der er en bred vifte af forskellige muligheder, og det er derfor i høj grad en præferencesag, hvilken vej du ønsker at gå, når du er blevet færdig med din uddannelse – så læs endelig videre og lad dig inspirere! 


En stilling som sagsbehandler eller juridisk konsulent

Er hele jura verdenen en smule ny for dig, så er det med at holde tungen lige i munden i forhold til de forskellige veje, man kan gå efter en endt kandidat i jura. Hvis du efter din uddannelse vil ud og i gang i erhvervslivet med det samme, har du mulighed for at arbejde som jurist. Under titlen jurist kan du for eksempel vælge at kaste dig ud i arbejdet som sagsbehandler eller alternativt juridisk konsulent for en virksomhed. Et arbejde som dette kan også være en god måde, hvorpå du kan få noget erhvervserfaring indenfor branchen. 


Politifuldmægtig, forsvarsadvokat eller noget helt tredje

Hvis du har et ønske om at videreuddanne dig til at være advokat, kan du vælge at gå skridtet videre efter kandidaten og opsøge en læreplads hos en virksomhed, der praktisere jura. Når du har været i denne stilling i tre år, kan du tage den afsluttende eksamen, og når denne er bestået, kan du kalde dig selv for advokat. Som advokat er der mange veje, du kan gå – du kan eksempelvis vælge at udforske en stilling som politifuldmægtig, eller du kan give dig i kast med jobbet som forsvarsadvokat, hvis det er her, din interesse ligger. 


Ønsker du at læse mere om arbejdet som forsvarsadvokat, så kan det gøres hos http://forsvareren.dk/


Videreuddannelse til anklager eller dommer

For de som måtte ønske det, er det faktisk muligt at bygge endnu en uddannelse ovenpå, hvis man har et ønske om at prøve kræfter med et arbejde som anklager eller sågar dommer. Arbejdet kan være udfordrende og krævende, ligesom alle andre jobs kan være til tider, og det er derfor en god idé at tænke hele processen godt igennem forinden. Når du frem til, at det er lige netop her, at din passion ligger, så er det bare med at klø på og komme i gang med uddannelsen!


Overvej: det private eller offentlige?

Inden du lægger dig fast på en bestemt stilling eller vej, du ønsker at gå, kan du med fordel gøre dig nogle tanker omkring, hvorvidt du ønsker at arbejde i det offentlige eller private. Der kan i visse sammenhænge være en betydelig forskel på arbejdet i den offentlige og private sektor, og selvom det for nogle vil være muligt at skifte undervejs og prøve kræfter med begge dele, er det alligevel i høj grad fordelagtigt at have overvejet sine præferencer og ønsker forinden, så man er bekendt med stillingen og de dertilhørende opgaver.