Derfor skal du være opmærksom på tilstandsrapporten

Alexander Hansen,

18/08/2020

Der er i dag mange, der går med en drøm om, at der skal ske noget nyt med deres hjem. Og derfor er der mange, der kaster sig ud i diverse renoverings- og byggeprojekter. Dog er det for nogle ikke nok, og derfor er der mindst lige så mange, der i stedet ser sig om efter et nyt hjem, som de kan skabe det liv, de drømmer om i.


Er du en af dem? Så kan det være, at du synes, det er en smule overvældende med de mange ting, som du skal forholde dig til og valg, som det forventes, at du tager, når det kommer til det nye huskøb. En af de ting, du dog ikke må gå på kompromis med, er tilstandsrapporten.


En tilstandsrapport fortæller dig noget om den tilstand, som et hjem er i

Når du skal købe et nyt hus, er en af de vigtigste ting at være særligt opmærksomme på selve tilstandsrapporten. Som navnet indikerer, fortæller den nemlig noget om, i hvilken stand hjemmet er, og det betyder, at den også giver dig et godt indblik i, hvor dyrt huset vil blive for dig både nu, men også i fremtiden blandt andet, når det kommer til snarlige renoveringer og forbedringer.

Derudover sørger tilstandsrapporten også for at give dig vished om forfatningen på dit hjem, og dermed også om det er en fair pris, som det udbydes til. 


Med det sagt kan det være din mulighed for at forhandle en bedre pris, netop hvis der er nogle ting, som du skal have udbedret inden for den nærmeste fremtid.


Skal du sælge din bolig er det lovpligtigt, at du udarbejder en professionel tilstandsrapport

Hvis du selv skal sælge dit eget hjem, er det derfor også lovpligtigt, at du får udarbejdet en tilstandsrapport af en fagperson, således den nye indflytter ved, hvad denne går ind til. Og derfor kan det være, at du lige nu leder efter et sted, hvor du kan få en sådan udarbejdet. Der findes flere steder, og derfor har du også rig mulighed for at søge dig frem til den, som bliver lavet til den laveste pris. For selvom der er tale om rapporter, med priser der er banket helt i bund, er det ikke ensbetydende med, at de er mindre gode eller lovlige. 


Er det noget, som du synes, der lyder spændende, og kan du altid godt lide at gøre dig en god handel? Så tag et kig online allerede i dag og find pris på tilstandsrapport.


Uanset om det er boligkøb eller -sag, er det vigtigt, at du er opmærksom 

Uanset om du står overfor et boligkøb eller et salg af din egen bolig, skal du således være meget opmærksom på tilstandsrapporten. Både fordi den fortæller noget om hjemmet, men også fordi at den kan betyde både økonomiske fordele og ulemper for dig, og det er altid en god ide at være forberedt på begge ting, således der ikke er noget, der kommer bag på dig, når der er tale om så store beslutninger, som der skal tages i forbindelse med boligkøb eller -salg.


Når du har styr på tilstandsrapporten, er det mindst lige så vigtigt, at du også skæver mod energirapporten, idet den fortæller dig, hvor dyrt det er at sidde i et givent hjem – men det er en helt anden snak.