Derfor er investeringer så populært

Alexander Hansen,

19/01/2021

Antallet af privatinvestorer er voksende, og flere og flere helt almindelige danskere vælger at investere dele af opsparingen. Hvorfor? Fordi pengene vokser hurtigere i investeringer, end det som de gør parkeret på en sparekonto i banken. Er du endnu ikke kommet i gang med at investere? Læs med her. 


Det er nemt at investere


En af grundene til at investeringer er så populært, er at det er nemt at investere. Det er ikke længere sådan at du skal ned i banken for at investere, i dag kan du gøre det hele online. Det er heller ikke nødvendigt med baggrund i økonomi, eller erfaring fra børsen, for at komme i gang. Du finder al den information som du har brug for online, og du kan investere via en online handelsplatform. Faktisk så kan du investere via telefonen, hvis det er det du ønsker. Når du er kommet godt i gang med investeringerne, så kan du nemlig bruge din mobiltelefon til at trade, via en trading app


Når det er så nemt at investere, så kan du med fordel bruge lidt tid på at lave en god investeringsstrategi, sådan at du får mest mulig ud af investeringerne dine. De bedste investeringer, er ofte de som du gør ud fra en strategi, og ikke de som bliver foretaget i affekt. Det er derfor afgørende for din succes som investor at du laver en strategi, og holder dig til din strategi. Selvfølgelig skal du også holde dig opdateret, og være klar til at agere i markedet, hvis det bliver nødvendig. 


Hvordan kommer jeg i gang


Først og fremmest, så skal du kigge nærmere på din egen økonomi. Med udgangspunkt i denne, så kan du beslutte, hvor meget du ønsker at investere. Du skal også lave en strategi, og en plan for dine investeringer. Overvej om du skal investere langsigtet med en lav risiko, eller om du ønsker en mere kortsigtet investering med højere risiko. Du skal selvfølgelig være opmærksom på at alle investeringer er forbundet med risiko. Men du har ret stor indflydelse på, hvor høj risiko du ønsker at investere med. En måde at mindske risikoen, er ved at sprede investeringerne ud på flere områder. Du skal altså lave en portefølje med investeringer. 


For at komme i gang med investeringerne, så skal du finde en online handelsplatform. En af de mest populære handelsplatforme er eToro, det kan derfor være et godt sted at starte. EToro har også en velfungerende trading app, når du kommer så langt. 


Hvad kan jeg investere i?


En af de mest almindelige investeringer, er investeringer i aktier. Hvis du investerer i aktier, så køber du en del af et selskab. Du kan derfor investere i et selskab du kender, eller en branche som du ønsker at vide mere om. Du kan også investere i ejendom eller råvarer, hvis du ønsker det. 


Hvis du ønsker at prøve kræfter med en dynamisk form for investering, så skal du kigge nærmere på Bitcoin. Bitcoin er en kryptovaluta, altså digital valuta. Vær opmærksom på, at Bitcoin er berygtet for store udsving i værdien, det kan derfor både være en potentiel guldgrube, og en smæk på pengepungen.