Danskernes interesse for leasing er stigende

Alexander Hansen,

25/03/2021

Interesseren for at lease sin bil er blevet større blandt danskerne. Fordelene der er ved leasing, imødekommer nemlig de ønsker og behov som danskerne har i forhold til deres bil og derfor vælger flere at lease deres bil. Hvis du er i tvivl om, hvad du kan forvente af en leasingaftale, så se med nedenfor.


Hvad er leasing

En leasing aftale er egentligt ens betydende med en længerevarende lejeaftale af en bil. Det er leasingselskabet der har ejendomsretten over bilen, mens det er dig, der har brugsretten over bilen. Aftalen kan være af forskellig varighed, men er typisk mellem 12 måneder til 36 måneder. 


Der findes forskellige former for leasing, heriblandt privatleasing, erhvervsleasing, splitleasing og flexleasing. Hver enkel leasingtype har forskellige fordele og ulemper og passer forskelligt, alt afhængigt af, hvad der er behov for. De henvender sig altså til forskellige situationer og det er derfor vigtigt at finde den leasingaftale, der passer bedst til dig. Ved flexleasing er der eksempelvis ingen kilometerbegrænsning og betaler en lav andel af registreringsafgiften. Hvis du er interesseret i at vide mere, så læs fordelene ved flexleasing her.


Fordele ved leasing

Ved leasing er din månedlige betalinger lavere i forhold til, hvis du ejer en bil. Du kan regne med at disse betalinger vil være omkring 30-60% lavere, når du leaser din bil. Desuden har du mulighed at køre en bedre bil af højere værdig for færre penge. Dermed har du altså mulighed for at køre i en bil, som du måske ikke ellers ville have råd til at køre, hvilket er blandt den største fordel, der er ved leasing. 


Muligheder for udskiftning af bilen er også betydelig større og du har mulighed for at køre i en ny bil en gang hvert andet år. Dette er en fordel for dig der elsker at køre i fede biler og ønsker at variere typen af bil du kører i oftere. Du står heller ikke selv med udgifterne for reparation af bilen, og i nogle leasingaftaler er gratis vedligeholdelse i de første par år ovenikøbet inkluderet. 


En leasing aftale kan også laves, hvis du ønsker at afprøve en bil, som du overvejer at købe. Det kan være at du har fundet din drømmebil i udlandet. Fleasing.dk kan hjælpe med import af bil, hvis dette er tilfældet, så du kan køre i den bil der bringer dig den største glæde. 


Er leasing det rette for dig?

Hvis du har brug for et køretøj i en kort periode og ikke ønsker besværet der ved at skulle købe og sælge et nyt køretøj, er leasing muligvis det rette for dig. Det er også en god idé, hvis du ikke har råd til at købe en ny bil eller ønsker at varierer typen af bil, som du kører i oftere. Typisk er der dog mulighed for at købe den leasede bil, hvis der er ønske om dette. Dette kan være en god idé, hvis du normalt får et tættere forhold til din bil og ønsker at have den i en længere periode. Se hvilken ordning dit leasingselskab har.