3 grunde til du skal tage en HF

We Digitize,

19/10/2020

Dit valg af en gymnasial uddannelse, har stor indflydelse på, hvilke uddannelser du efterfølgende kan søge ind på. Samtidig er det vigtigt at du vælger en gymnasial uddannelse, som passer til, hvordan du lærer bedst og hvor du er i dit liv. Når du skal vælge et gymnasium type, er det vigtigt at du tænker over, hvorfor du ønsker at tage en gymnasial uddannelse, hvad du vil efterfølgende og i hvilke rammer du lærer og trives bedst i.


HF Aalborg er en del af Nørresundby Gymnasium og HF, hvor både studerende på STX og HF deler bygninger og samles til fælles arrangementer. Det giver et mangfoldigt miljø, hvor mange forskellige typer mennesker kan mødes og danne nye fællesskaber. På NGHF tilbydes der 4 forskellige HF fagpakker, så elever kan tilpasse deres uddannelsesforløb efter deres interesser. 

En HF er en 2-årig gymnasial uddannelse, som kan tages direkte efter 9. og 10. klasse eller hvis du har været væk fra skolen i nogle år. For at du kan blive optaget på HF, kræver det at du har bestået folkeskolens afgangseksamen og vurderes uddannelsesparat. Derudover kræver hf et gennemsnit på 4.0 i de lovbundne prøver fra folkeskolens afgangseksamen. 

 

Her er 3 gode grunde til at vælge HF:

 

1. En mere mangfoldig klasse

En del elever der vælger at starte på en HF er typisk lidt ældre end dem. der vælger at starte i 1.g på eksempelvis STX. De fleste elever er stadigvæk i aldersgruppen 17-24 år, men nogle har måske været ude af skolesystemet i nogle år, før de vælger at tage en HF.

Det betyder at en HF klasse rummer mange forskellige slags mennesker, der ofte er mere modne og har mere livserfaring, sammenlignet med andre gymnasium typer. 

2. En kortere uddannelse, med mere relevante fag

HF er, sammenlignet med andre gymnasiale uddannelser, væsentlig kortere, da den kun tager 2 år. Hvis du allerede ved, hvilken uddannelse du ønsker at søge ind på efterfølgende, kan HF være det rette valg, så du hurtigt kan komme videre. Er du skoletræt, men ønsker en gymnasiel uddannelse, er HF også et oplagt valg. På HF har du nogle standard fag som dansk, engelsk, matematik mv., og du kan derudover vælge en fagpakke og valgfag, som du har en interesse i. Alt i alt betyder det at HF er en kort gymnasial uddannelse, hvor du bruger mest tid på de fag, som du har en interesse i. 

3. Kun eksamenskarakterer kommer på eksamensbeviset

På HF er det kun din afsluttende eksamens karakter, der kommer på dit eksamensbevis. Elever på HF får ikke standpunktskarakterer i løbet af året, men skal derimod afslutte alle fag med en eksamen. Det betyder for mange et mindre pres igennem skoleåret, da eleverne ved på forhånd, at hvert fag bliver afsluttet med en eksamen. 

Mange elever oplever at arbejdet med at få gode standpunktskarakter igennem, hele skoleåret er drænende, og er du én af dem, vil HF være et rigtig godt valg for dig.