Nye chefredaktører på 180Grader

Midt i en pandemi, forestående økonomisk krise og en lovbrydende regering tiltræder August Steengaard og Ida Egede som chefredaktører på 180Grader.
De to nytiltrådte chefredaktører på 180Grader, August Steengaard og Ida Egede.
De to nytiltrådte chefredaktører på 180Grader, August Steengaard og Ida Egede.

Ida Egede,

23. november 2020

180Grader har fået to nye chefredaktører, der efterfølger forhenværende chefredaktør Claes Kirkeby Theilgaard. August Steengaard og Ida Durand de France Egede deler titlen som chefredaktør på 180Grader.

Midt i en global pandemi med en forestående økonomisk krise og en regering, der agerer uden lovhjemmel, står 180Grader over for en ny prøvelse og udvikling. August Steengaard og Ida Egede tiltræder som chefredaktører med en vision om at skabe Danmarks førende borgerligt-liberale onlinemedie i en tid, hvor der er store politiske udfordringer i samfundet.

August Stengaard har sine politiske rødder i Venstre og Venstres Ungdom, og han studerer statskundskab på Københavns Universitet. Han har en særlig interesse for økonomisk politik, skattepolitik og psykisk sårbarhed blandt unge.

- Der er brug for en borgerlig-liberal dækning af nyhedsstrømmen, der i høj grad er præget af centrum-venstre medianvælgeren. Vi vil indbyde til saglig og faglig debat og nye perspektiver på dagens nyheder, siger August Stengaard.

Ida Egede er tidligere medlem af Liberal Alliance og Liberal Alliances Ungdom, som dog senere blev erstattet med Borgerlige Studerende. Hun studerer kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i København. Hendes politiske interesser indbefatter særligt uddannelsespolitik, omskæring af raske drengebørn og borgerlig-liberal værdipolitik.

- Vi lever i en verden, hvor der ikke kun er behov for borgerlige medier, der er kritiske over for venstrefløjens populisme og andre kommunitære strømninger - mere end nogensinde før er der også behov for en kamp imod misinformation, siger Ida Egede.

- Vi har overtaget et historisk medie, som Claes virkelig har styrket i løbet af hans tid som chefredaktør. Vi håber, at vi kan skabe endnu mere plads til borgerlige, konservative, liberale bloggere og debattører, som har noget på hjerte, og som kan se værdien i at styrke 180Grader endnu mere i disse tider, fortsætter Ida Egede.

Kilde: Ida Egede & August Steengaard