Sharia-sheik med snablen i statskassen: Får millioner fra hjælpepakke

Den stenrige sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih, der har købt den danske stats vaccinefabrik, modtager millioner af skattekroner i lønkompensation.
Sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih. (Foto: PR-foto)
Sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih. (Foto: PR-foto)

Claes Kirkeby Theilgaard,

03. maj 2020

Den stenrige saudi-arabiske sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih har forbindelser til forbindelser til sharia og ekstremistiske muslimske organisationer og købte tilbage i 2014 Statens Serum Instituts (SSI) vaccineproduktion.

Og så har sharia-sheiken forstand på at stikke snablen i den danske statskasse, kan Ekstra Bladet afsløre.

En aktindsigt fra Erhvervsstyrelsen afslører således, at sheiken trods en stor milliardformue har fået godkendt lønkompensation til sit firma AJ Vaccine på hele 3.355.920 kroner.

Virksomheder kan søge om at få del i hjælpepakken med lønkompensation, hvis de står over for at skulle fyre mindst 30 procent af de ansatte eller mere end 50 ansatte.

De har i stedet kunnet sende de ansatte hjem med løn, og staten går så ind og dækker mellem 75 og 90 procent af lønnen op til 30.000 kroner hver måned.

Ekstra Bladet har ikke kunne få en kommentar til sagen fra AJ Vaccine og sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih.

Tal fra Erhvervsministeriet den 23. april viser, at der foreløbigt er blevet udbetalt 2,7 milliarder kroner i lønkompensation til omkring 14.500 virksomheder.