I dag stiger prisen på cigaretter til 55 kroner

Livet som ryger bliver i dag en hel del dyrere.
 Jagtvejen Kiosken på Østerbro, onsdag den 1. april 2020. Prisen på en pakke cigaretter stiger i dag til 55 kroner. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Jagtvejen Kiosken på Østerbro, onsdag den 1. april 2020. Prisen på en pakke cigaretter stiger i dag til 55 kroner. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

01. april 2020

I dag træder prisstigningen på cigaretter i kraft. Det betyder, at en pakke cigaretter fremover vil koste 55 kroner i stedet for de 40 kroner, den hidtil har kostet.

Frem mod 2022 vil prisen stige endnu mere til 60 kroner per pakke cigaretter.

Den voldsomme prisstigning blev vedtaget i den finanslovsaftale, som den socialdemokratiske regering og de røde støttepartier - Radikale Venstre, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Alternativet - indgik tilbage i december 2019.

Selvom Socialdemokratiet anført af statsminister Mette Frederiksen under valgkampen stod fast på, at priserne på cigaretter ikke skulle stige, har de sidenhen bøjet sig for presset fra især Radikale Venstre.

Den radikale partileder Morten Østergaard har tidligere fortalt, at han gerne så prisen stige til et endnu højere niveau end de først 55, senere 60 kroner, der nu er aftalt.

En nylig undersøgelse fra Gallup udført viser, at hele 67 procent af befolkningen bakker op om prisstigningen på cigaretter, mens 12 procent er imod.

Undersøgelsen viser endvidere, at støtten til dyrere tobak er højest blandt ikke-rygere.

Blandt rygere er der 41 procent, der bakker op om prisstigningen.