Forfatter raser: Hvorfor står "socialdemokrat" som synonym til "røvhul" i ordbogen?

Det er faldet forfatter Susanne Staun for brystet, at "socialdemokrat" står som synonym til skældsordet "røvhul" i ordbogen.
"Socialdemokrat" er synonym for skældsordet "røvhul" i en onlineordbog udgivet af Center for Leksikografi. (Foto: Sandra Skillingsås, Arbeiderpartiet)
"Socialdemokrat" er synonym for skældsordet "røvhul" i en onlineordbog udgivet af Center for Leksikografi. (Foto: Sandra Skillingsås, Arbeiderpartiet)

Claes Kirkeby Theilgaard,

17. februar 2020

Forfatter Susanne Staun har været på opdagelse i ordbogen og har fundet ud af, at "socialdemokrat" i en onlineordbog udgivet af Center for Leksikografi står som synonym til flere skældsord, herunder "røvhul". Den opdagelse skriver hun om i et harmdirrende indlæg i Berlingske.

I denne onlineordbog - ordbogen.com - oplistes ord og udtryk som sildehoved, lumpen lus, røv med ører og skidespræller som synonymer til "røvhul". Og ifølge ordbogen er "socialdemokrat" og "røvhul" altså også to ord af samme betydning.

- Men det skal blive værre endnu: Spektakulært opgives socialdemokrat også som værende et synonym til røvhul. Det vil jeg, helt uden partibog, alligevel kalde et stift stykke, raser Susanne Staun, der mener, at Socialdemokratiet bør tage en "kammeratlig samtale" med udgiverne af ordbogen.

- Ikke nok med det. Slår man dette sildehoved op, finder man igen socialdemokraten på synonymlisten, og der er hermed allerede to grunde til, at en kommunikationsansvarlig i Socialdemokratiet burde invitere Center for Leksikografi til en kammeratlig samtale.

- Så kan de samtidig tage en lille snak om, hvorvidt det vitterlig er partiets mål at omdanne det kapitalistiske samfund til et socialistisk, som ordbogen også påstår, skriver forfatteren endvidere.