Dansk iværksætter: Danskerne brokker sig for meget over de rige

Toke Kruse er serieiværksætter, der i en alder af 37 allerede har flere succesfulde virksomheder på CV'et. Han har fået nok af danskernes brok over de rige.
Foto: Frank Lohmann
Foto: Frank Lohmann

Claes Kirkeby Theilgaard,

04/01/2020

Toke Kruse er serieiværksætter, der har 15 virksomheder bag sig. Blandt andet har han for nyligt solgt regnskabsprogrammet Billy for et stort millionbeløb og ligeledes investeret flere millioner i lønprogrammet Salary.dk.

Som rig og succesfuld iværksætter er han træt af danskernes brok over deres rige medborgere. Faktisk er han blevet så træt af brokkeriet, at han er flyttet til London med sin søn.

Det fortæller han i et interview med TV 2.

- Der er for meget brok i Danmark. Ikke fordi der generelt er noget galt med at brokke sig, men hvis det er det eneste, man kan uden at være i stand til selv at komme med en konkret løsning, så gider jeg ikke høre på det. Derfor har jeg også droppet Facebook.

En anden ting, der går Toke Kruse på, er heksejagten mod rige, hvor nye krav om stadigt højere skatter er hverdag i den politiske debat. Han er træt af snakken om, at de rige tjener for mange penge og skal betale mere i topskat.

- Det er gratis at sige, at andre skal betale mere i skat, når det ikke rammer én selv, siger han.

Spørger man Kruse, er det direkte kontroversielt at foreslå, at skatten skal stige i en velfærdsstat som den danske, hvor skattetrykket i forvejen er højt.

- Jeg synes ikke, det er fair, at få mennesker skal betale en relativ stor andel af deres indkomst til statskassen – og jeg tror ikke, at det er vejen frem for at løfte os i Danmark.