Uffe Elbæk: Det er ikke sikkert, at Alternativet overlever

Ifølge partistifter Uffe Elbæk står Alternativet nu på sammenbruddets rand. Han er ikke sikker på, om partiet overlever.
Alternativets stifter Uffe Elbæk er nu begyndt at tvivle på, om partiet overlever. (Foto: PR-foto fra Alternativet)
Alternativets stifter Uffe Elbæk er nu begyndt at tvivle på, om partiet overlever. (Foto: PR-foto fra Alternativet)

Claes Kirkeby Theilgaard,

29/02/2020

I øjeblikket er Alternativet blevet kastet ud i en større krise efter partistifter Uffe Elbæks exit som formand. Den nyvalgte partileder Josephine Fock har fra start mødt utilfredshed internt i Alternativet, og er nu også centrum for nogle opsigtsvækkende beskyldninger om grænseoverskridende opførsel, raseriudbrud og fysiske overfusninger.

Uffe Elbæk vil ikke offentligt udtale sig om anklagerne mod Fock, men den verserende krise får ham alligevel til i et interview med Altinget at melde ud, at han ikke er sikker på, om Alternativet overlever.

Adspurgt direkte, om Alternativet overlever den nuværende krise med Josephine Fock i orkanens øje, svarer Elbæk tøvende.

- Det ville være dejligt, hvis jeg bare sagde ja. Men det gør jeg ikke. Men jeg vidste heller ikke, om vi overlevede valget i 2019.

- Jeg tror på, at hvis Alternativet udvikler sig og bliver en stemme, hvis der er en energi i partiet, så kommer vi ind. Men vi kan også fucke det op for os selv.

Den nu tidligere Alternativet-formand fortæller endvidere, at han er glad for, at han ikke længere står i spidsen for partiet.

Samtidig kommer han med en opsang til både Josephine Fock og andre partiledere fra små partier.

- Jeg har lært, at det er vigtigt, at man har et politisk projekt, som skaber entusiasme i baglandet og i offentligheden. Af de nye ledere har Pernille Vermund det klareste projekt for, hvilket Danmark hun vil have. Men jeg mangler stadigvæk at høre, hvad Ellemanns projekt er, og hvad Liberal Alliances projekt er, siger han og fortsætter:

- Og det er den samme udfordring for Josephine Fock i Alternativet. Hvad er dit projekt? Det venter jeg spændt på at høre. Hun skal absolut have en chance, men vi er alle spændte på at høre, hvad det politiske projekt bliver.