Ny måling: Nye Borgerlige stormer frem

I en ny meningsmåling fra Kantar Gallup står Nye Borgerlige til at gå fra fire til ni mandater i Folketinget, hvis der valg i dag.
Nye Borgerlige står til at fordoble resultatet på 2,4% fra folketingsvalget ifølge en ny meningsmåling. (Foto: PR-foto fra Nye Borgerlige)
Nye Borgerlige står til at fordoble resultatet på 2,4% fra folketingsvalget ifølge en ny meningsmåling. (Foto: PR-foto fra Nye Borgerlige)

Claes Kirkeby Theilgaard,

15/02/2020

En ny meningsmåling fra analyseinstituttet Kantar Gallup foretaget for Berlingske er rigtigt godt nyt for Nye Borgerlige.

Partiet bliver målingens helt store vinder og står ifølge målingen til en fremgang til hele 4,8%. Det er en fordobling af resultatet fra folketingsvalget i 2019, og var der valg i morgen, ville den forøgede støtte fra vælgerne udmønte sig i ni mandater i Folketinget mod de fire, som Nye Borgerlige bestrider i dag.

Til meningsmålingen følger en tilhørende vælgervandringsanalyse, og ifølge denne stjæler Nye Borgerlige især vælgere i egen blok. De fleste af de nye vælgere kommer nemlig fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Disse partier står begge til et fald i opbakning i samme måling.

Fremgangen for Nye Borgerlige er derimod så stor, at den endda er uden for den statistiske usikkerhed. Dermed er der stor sandsynlighed for, at partiet virkelig er i fremgang.

Den statistiske usikkerhed ved Gallup-målingen er på cirka 3% for store partier og på cirka 2% ved de mindste partier.

Den nye måling fra Gallup er baseret på 1.532 telefon- og GallupForum-interview med et repræsentativt udsnit af vælgere. Interviews er udført i perioden 7.-13. februar i år.

Også Alternativet står til en ret markant fremgang i den nye meningsmåling.