Mette Frederiksens højre hånd intimiderede kritisk journalist

En politisk journalist har modtaget intimiderende beskeder fra Mette Frederiksens højre hånd og stabschef Martin Rossen efter at have skrevet en kritisk artikel om regeringens håndtering af coronakrisen.
Mette Frederiksens højre hånd, stabschef Martin Rossen, har forsøgt at intimidere en journalist, der kritiserede regeringens håndtering af coronakrisen. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)
Mette Frederiksens højre hånd, stabschef Martin Rossen, har forsøgt at intimidere en journalist, der kritiserede regeringens håndtering af coronakrisen. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

19/03/2020

Under coronakrisen har den socialdemokratiske regering nok at se til. Alligevel har Mette Frederiksens højre hånd og nærmeste rådgiver, stabschef Martin Rossen, fundet tid til at sende intimiderende beskeder til en politisk journalist, der ytrede kritik af regeringens håndtering af coronakrisen.

Det fortæller DR i podcasten "Genstart". Her taler værten Knud Brix med journalisten Lars Trier Mogensen, der blev intimideret af Martin Rossen.

Lars Trier Mogensen fortæller, hvordan Martin Rossen henvendte sig til ham efter en kritisk analyse i Dagbladet Information. Her kaldte den politiske journalist statsminister Mette Frederiksen for Danmarks "corona-commander-in-chief".

Den kritiske analyse udløste en skriftlig reprimande fra Martin Rossen, som Lars Trier Mogensen dog ikke vil citere ordret. Den er "fortrolig", siger han i podcasten.

- Jeg har bl.a. fået en reprimande fra stabschefen i Statsministeriet, Martin Rossen, som absolut ikke var tilfreds med den måde, jeg har udlagt forløbet på.

Trier Mogensen vurderer, at det var Rossens hensigt at intimidere ham til ikke at kritisere den socialdemokratiske regering.

Stabschef Martin Rossen vil ikke stille op til interview om hans intimideren af den kritiske journalist, men har i en SMS til podcastværten Knud Brix undskyldt. Samtidig sender han en slet skjult stikpille af sted til Lars Trier Mogensen, der nok ikke længere skal betragte sig som "en ven" af Socialdemokratiet og statsminister Mette Frederiksen.

- Lars var en ven. Jeg er ked af, hvis min reaktion på nogen måde har kunnet opfattes som intimiderende og det ville jeg ønske, han havde sagt til mig direkte. Enhver der kender Lars ved, at han altid siger, hvad han mener. Ret beset det han lever af. Jeg forsøgte meget kort og i en absurd hektisk virkelighed, at give ham mit perspektiv på en i øvrigt fuldstændig legitim og relevant diskussion. Det skal ikke gentage sig, skriver han i SMS'en.