Gourmetmad på 1. klasses rejse: Borgmestre hyggede igennem på tur til flere hundredtusinder kroner

Der blev ikke sparet på noget, da Københavns Kommunes absolutte top anført af overborgmester Sophie Hæstorp Andersen lagde vejen forbi Schweiz.
Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

180Graders Redaktion,

21/03/2023

Økonomisk ansvarlighed – med et løbende behov for nedskæringer.

Sådan kunne overskriften lyde for de seneste års udtalelser fra den politiske og administrative ledelse af Københavns Kommune, som eksempelvis sidste forår af økonomiske årsager, besluttede at droppe den ellers klassiske skolemælk.

Det skete omtrent samtidig med, at hovedstadens top gjorde klar til at tage på studietur til Schweiz.

Ifølge Journalista.dk blev der vel og mærke tale om en dyr én af slagsen.

Således fremgår det af aktindsigter, at skatteyderne i alt måtte af med 220.743 kroner for rejsen – når der sker medregning af moms.

Et beløb der gjorde det muligt for den store delegation anført af overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, blandt andet at besøge det, som typisk anses for at være verdens ældste vegetarrestaurant. På samme måde som de 5 andre medrejsende københavnske borgmestre og udvalgte embedsmænd, også havde luft i budgettet og programmet til at få at få stillet sulten på andre kendte spisesteder i alpelandet.

Bedømt på billederne som deltagerne selv offentliggjorde under rejsen, synes der i dén grad at have været tale om et besøg i Schweiz, hvor politiske uenigheder blev lagt til side, for at hyggen kunne komme i højsædet.

For Sophie Hæstorp Andersen burde Schweiz være et land, som hun har et indgående kendskab til, da hun også tidligere har besøgt schweiziske storbyer på studierejser.