Chefredaktør: Mette Frederiksen lyver

Politikens chefredaktør Christian Jensen beskylder nu Mette Frederiksen for ikke at tale sandt i omdiskuteret sag om et talepapir, der giver indblik i regeringens strategi om udskamning af danskerne.
Statsminister Mette Frederiksen (S) taler med pressen efter et partiledermøde om genåbning på Christiansborg, torsdag den 23. april 2020. (Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
Statsminister Mette Frederiksen (S) taler med pressen efter et partiledermøde om genåbning på Christiansborg, torsdag den 23. april 2020. (Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

03/05/2020

Det er ikke sandt, når statsminister Mette Frederiksen (S) over for flere journalister påstår, at Politiken har berigtiget en artikel med et billede af et talepapir i en fotoserie, der afslører den socialdemokratiske regerings strategi om udskamning af danskerne.

Det siger Politikens chefredaktør Christian Jensen i et interview i avisen, beretter Ekstra Bladet.

Da statsminister Mette Frederiksen (S) holdt sin live-transmitterede 1. maj-tale på Arbejdermuseet i København, var de fremmødte journalister særligt interesserede i netop dette omdiskuterede talepapir, som Politiken for nyligt bragte et billede af.

"Udskam de, der ikke har været fornuftige", stod der på talepapiret.

Her påstod den socialdemokratiske statsminister dog, at Politiken har berigtiget artiklen med fotoet af talepapiret.

- Jeg kan forstå, at Politiken faktisk har berigtiget lige præcis det der indlæg, de har haft i avisen. Jeg har ikke brugt det talepapir. Jeg har ikke benyttet de ord, lød det fra Mette Frederiksen.

Overfor flere journalister gentog statsministeren hele fire gange, at Politiken havde "berigtiget" artiklen.

Det var dog ikke rigtigt, viser det sig nu.

Over for Politiken understreger avisens ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen tydeligt, at Mette Frederiksen ikke talte sandt, da hun blev spurgt ind til talepapiret.

- Det er ikke sandt, når Mette Frederiksen siger, at Politiken har berigtiget historien, siger Christian Jensen.

Samtidig påpeger han, at det bør være åbenlyst for enhver, at udskamning er en del af den socialdemokratiske regerings strategi.

- Mads Nissens reportagefotografi dokumenterer klokkeklart, at udskamning var en del af sprogbrugen i Statsministeriet, og det er jo åbenbart for enhver, at flere af regeringens ministre har udskammet zoologiske haver og senest IKEA.

Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup kritiserer i hårde vendinger Mette Frederiksens nødløgn.

- Det er en pinlig sag, at statsministeren, når hun får et spørgsmål, stikker en nødløgn. Det var helt tydeligt, at hun forsøgte at sige, at det ikke var en sag ved at skubbe Politiken foran sig.

- Jeg vil gå så langt som at sige, at det er en alvorlig sag, hvis en statsminister taler direkte usandt, siger Henrik Qvortrup til Ekstra Bladet.