Borgmester inspireret af Rasmus Prehn: Tog alenefrokost med journalist på kommunens regning

Det er langt fra første gang, Helsingørs borgmester afsløres i et markant forbrug over repræsentationskontoen.
Pexels by Pixabay
Pexels by Pixabay

180Graders Redaktion,

16/03/2023

Indtil sidste forår var Rasmus Prehn et af de helt sikre kort i den daværende socialdemokratiske regering, men efter Folketingsvalget i november sidste år, var det slut med ministerbilen. Det efter at nordjyden blev afsløret i en række iøjnefaldende frokoster og middage, hvor han flere gange havde spist sammen med journalister.

Sammenkomster der af fremtrædende mediefolk blev kritiseret, fordi de mente at journalisterne der havde spist alene sammen med Rasmus Prehn, risikerede at komme til at stå i et afhængighedsforhold til ham.

Nu kan Journalista.dk afsløre, at det ikke kun har været den socialdemokratiske eks-minister, der har gjort brug af den kritiserede praksis.

Det drejer sig nemlig også om Helsingørs konservative borgmester Henriette Kiær, som i det kommunale valgår 2021 spiste en frokost alene med Peter Hagmund, der på daværende tidspunkt var chefredaktør for Helsingør Dagblad.

Det er ikke første gang, at den mangeårige borgmester i Helsingør, har trukket overskrifter for sin brug af kommunale konti. Det var eksempelvis også tilfældet tilbage i sommeren 2017, hvor hun var vært for 83 deltagere ved en Bryan Adams-koncert afholdt i den nordsjællandske by – hvilket medførte en regning til skatteyderne på 61.212 kroner.

Blandt deltagerne ved Bryan Adams-koncerten var ikke kun Benedikte Kiærs ægtefælle, men også politikerkollegaer og lokale berømtheder.