Gigantlønninger i Lykketofts statslige energiselskab: Elinstallatør scorer 1.4 millioner kroner om året

Det er ikke kun de private leverandører af strøm, der i forlængelse af energikrisen har modtaget markante lønninger.
Foto: Michal Jarmoluk from Pixabay
Foto: Michal Jarmoluk from Pixabay

180Graders Redaktion,

22/03/2023

Bonusser på mellem 200 og 300 millioner kroner.

Det var sidste år tilfældet for to ledende medarbejdere hos Energi Danmark, hvilket de seneste dage har trukket store overskrifter. Bonusser optjent under energikrisen, som for alvor har kunnet mærkes på pengepungen hos mange danske forbrugere.

Fra specielt venstrefløjen har det de seneste dage igen og igen lydt, at det ikke på den måde skulle have været muligt at udnytte den igangværende krise, til at opnå alt for høje lønninger.

Bjørknæs.dk kan nu afsløre, at der også sker udbetalinger af meget høje lønninger hos et statsligt drevet energiselskab – endda ledet af én af venstrefløjens egne.

Det i skikkelse af Mogens Lykketoft, som er politisk udpeget bestyrelsesformand for Energinet.dk. Et statsligt selskab som i høj grad har til opgave at sørge for, at der kan ske distribution af strøm til de danske forbrugere.

Et arbejde som en række medarbejdere hos Energinet.dk tog sig særdeles godt betalt for i 2022, da eksempelvis en medarbejder med stillingsbetegnelsen elinstallatør sikrede sig en årsløn 1.4 millioner kroner, når der sker medregning af pensionsindbetalingerne, han fik fra sin arbejdsgiver.

Måske endnu mere iøjnefaldende er, at elinstallatøren end ikke var bare i nærheden af at være blandt de bedst lønnede på sin arbejdsplads, selv om aflønningen er sket i en lønklasse, der næsten nærmer sig statsministerens.