Tog rammes af aflysninger tidligere end planlagt

Tog i den vestlige del af landet indstilles klokken 15 i stedet for klokken 17. De genåbner også først senere.
Flere tog i den vestlige del af landet indstilles tidligere end planlagt, oplyser Banedanmark. (Arkivfoto).
Flere tog i den vestlige del af landet indstilles tidligere end planlagt, oplyser Banedanmark. (Arkivfoto).

Ritzau Ritzau,

21/12/2023

Skal du med tog i den vestlige del af Danmark torsdag eftermiddag eller fredag morgen, kan det være, at du må ændre planer.

Banedanmark har torsdag morgen justeret udsigterne for togtrafikken som følge af stormen Pia, der ventes at ramme Danmark torsdag eftermiddag.

Det oplyser Banedanmark til Ritzau.

Justeringerne betyder, at flere tog i den vestlige del af landet indstilles tidligere, end det oprindeligt var planlagt.

Helt præcis indstilles strækninger som Esbjerg-Lunderskov, Herning-Skjern og Struer-Thisted klokken 15 i stedet for klokken 17.

Derudover ventes de først at køre fra klokken seks fredag morgen. Oprindeligt var det planen, at strækningerne skulle genoptages fra klokken 04.30.

Togene er ikke de eneste, der påvirker af stormen.

Molslinjen oplyste onsdag, at rederiet ventes af aflyse flere færgeafgange på tværs af landet torsdag og fredag på grund af stormen.

På den sjællandske rute til Samsø vil færgeafgange blive ændret og flyttet torsdag - og det ser ud til, at alle fredagens sejladser må aflyses.

Hurtigfærgerne over Kattegat påvirkes formentlig kun fredag.

Færgerne vil sejle med lidt forsinkelser, men det forventes i det store hele, at alle kan komme med på turen mellem Aarhus og Odden.

Også på Storebæltsbroen kan trafikken blive påvirket.

Hvis middelvinden når op over 25 meter i sekundet, lukkes broen for al biltrafik. Det samme gælder for Øresundsbroen.

På Storebæltsbroen er den største risiko for vindstyrke over 25 meter i sekundet i perioden fra torsdag aften klokken 20 til tidligt fredag morgen, skriver Sund og Bælt på sin hjemmeside.

Den største risiko for lukning af trafikken på Øresundsbroen vil være i tidsperioden torsdag klokken 19 til klokken 4 fredag morgen samt klokken 10 til 14 fredag. Men vindprognosen kan ændres med kort varsel, fremgår det på broens hjemmeside.

Kilde: /ritzau/