Storebæltsbroen lukker på grund af storm

På grund af stormen Pia er Storebæltsbroen torsdag aften blevet lukket for al biltrafik.
Der ventes at være lukket for al biltrafik på Storebæltsbroen fra torsdag klokken 20 til fredag nat klokken 03. (Arkivfoto).
Der ventes at være lukket for al biltrafik på Storebæltsbroen fra torsdag klokken 20 til fredag nat klokken 03. (Arkivfoto).

Ritzau Ritzau,

21/12/2023

Man kan torsdag aften ikke køre over Storebælt.

Sund & Bælt oplyser på det sociale medie X, at Storebæltsbroen torsdag 20.05 blev lukket for al biltrafik på grund af stormen Pia.

Broen ventes genåbnet klokken 03 natten til fredag, lyder det.

Sund & Bælt oplyste torsdag eftermiddag, at der var risiko for, at broen på grund af det kommende uvejr ville blive lukket klokken 19.

Omkring klokken 18.30 blev det på grund af vinden forbudt for at køre over broen med påhængskøretøjer på under 2,5 ton, og cirka halvanden time senere blev bommene altså lukket helt.

Togtrafikken er der også frem til fredag blevet lukket for på Storebæltsbroen, oplyser Banedanmark. Det samme er tilfældet på Øresundsbroen.

Vejdirektoratet fraråder desuden frem til fredag morgen kørsel med vindfølsomme køretøjer på Vejlefjordbroen, Alssundbroen og Farøbroen.

Kronprins Frederiks Bro, der går over Roskilde Fjord ved Frederikssund, har været lukket siden onsdag eftermiddag og ventes først at blive genåbnet lørdag.

Kilde: /ritzau/