Provokunstner: Krænkelsesparat kulturjournalist brugte mig først til selvpromovering – hvorefter hun meldte mig til politiet for samme forhold

Ifølge Uwe Max Jensen har en kulturjournalist ved Berlingske udvist en noget speciel form for tilgang til et billede, han sendte som et humoristisk svar på hendes kronik om størrelsen på hans mandlige kønsorgan.
Foto: Uwe Max Jensen
Foto: Uwe Max Jensen

Lars Bjørknæs,

15/06/2021

Det er sjældent at Berlingske bruger spalteplads på en Facebook-diskussion mellem et Folketingsmedlem og en kunstner i forhold til, hvor stor hans mandlige kønsorgan er. Men det var tilfældet i maj, da Aminata Amanda Corr i Berlingske berettede om en online debat mellem Venstres Jan E. Jørgensen og Uwe Max Jensen.

Men sagen har nu taget en dramatisk drejning, efter Aminata Amanda Corr meldte Uwe Max Jensen til politiet. En anmeldelse Nordjyllands Politi, der tidligere har været under beskyldning for eksempelvis kun i meget begrænset omgang at efterforske hverdagsforbrydelser som tyveri og indbud, syntes at have haft meget travlt med at udtage sigtelse i.

Du kan hører om forløbet i podcasten, placeret over denne artikel. Her kan du også høre, hvordan Aminata Amanda Corr forholder sig til kritikken fra Uwe Max Jensen.