Muslimer må fjerne reklamer ved EM – men Ronaldo og kristne må ikke

Mens Cristiano Ronaldo er blevet pålagt at sidde ved siden af produkter fra EM-sponsorer, gælder de samme krav ikke spillere som Paul Pogba.

Lars Bjørknæs,

26/06/2021

Senere på dagen ruller EM-bolden igen, når først Danmark som bekendt møder Wales og efterfølgende Italien brager ind i Østrig. Efter kampene vil der være de traditionelle pressekonferencer, hvor der kan forventes opstillet reklamer fra de største sponsorer – dog afhængig af, hvem der interviewes.

Det kommer som en udløber af tidligere pressekonferencer under EM, hvor først Cristiano Ronaldo fjernede Cola-flasker fra podiet, ligesom den franske stjerne Paul Pogba havde sit hyr med reklameartikler. For Ronaldos vedkommende skyldtes det, at han ikke ønskede at reklamere for Coca-Cola. Mens Paul Pogba fjernede flasker fra hovedsponsoren Heineken, fordi han som muslim, ikke ønskede at være med til at promovere alkoholiske drikke som øl.

Ifølge The Telegraph lyder det nu fra det europæiske fodboldforbund UEFA, at kristne som Ronaldo skal rette ind, mens der er anderledes frie tøjler for muslimer som Paul Pogba. Således er alle spillere nu blevet tvunget til under pressekonferencer, at sidde bag de opstillede produkter fra eksempelvis Coca-Cola og Heineken.

Med mindre at de som Paul Pogba, har religiøse indvendinger mod det. Hvilket i praksis vil sige at der er gjort en undtagelse alene for muslimer, hvis de ikke ønsker at blive forbundet med alkohol.