Loud påstår at samarbejde med YouSee – hvilket selskabet benægter

Om Radio Loud har et samarbejde med TDCs datterselskab YouSee eller ej, er langt fra ligegyldigt i henhold til stationens sendetilladelse.
Pressefoto fra TDC
Pressefoto fra TDC

Lars Bjørknæs,

12/05/2021

Den 1. maj var skæringsdato for Radio Loud i forhold til at fremsende sin såkaldte public-service-redegørelse, hvor stationen har skullet redegøre for, om den selv mener at have overholdt sin sendetilladelse. En sendetilladelse der er knyttet store økonomiske interesser til, fordi stationen måske mest kendt for sine lave lyttertal, årligt modtager omkring 60 millioner kroner i statsstøtte.

Redegørelsen var også længe imødeset, fordi Radio Loud igennem sin levetid har været under beskydning for, at der har været afgørende forskel på afgivne løfter og så hvad stationen rent faktisk har leveret. En væsentlig del af public-service-redegørelsen bygger på Radio Louds egen vurdering af, om man opfylder punkterne i den opstillede sendetilladelse.

Her under sendetilladelsens punkt i forhold til, at Radio Loud garanterede at ville indgå et samarbejde med YouSee, så der kunne ske udsendelse af stationens programmer på selskabets platforme.


Loud : Vi afventer behandlingen i Radio- og TV-Nævnet

Men på trods af Radio Louds sendetilladelse, har YouSee aldrig haft adgang til taleradioens programmer. Uanset at Radio Loud ellers i sin public-redegørelse skriver, at det på mange måder er tilfældet :

- Vi vil gerne indgå et samarbejde med YouSee Musik. Det er sådan set også sket – bare ikke indenfor redegørelsesperioden.

Men det er dog langt fra en opfattelse, der deles af YouSee. Således skriver Mai-Britt Noe, Head of External Communication hos Nuuday, i en email til 180grader.dk, at der aldrig har været noget konkret i mellem parterne :

- Vi har i YouSee Musik en dialog med Radio Loud, men der er ikke et samarbejde, og at det er endnu uvist, om der bliver lavet en aftale om samarbejde.

På 180grader.dk har vi også spurgt Radio Loud, hvorfor man både i sin sendetilladelse og public-service-redegørelse oplyser at have et samarbejde med YouSee, når dette ikke er tilfældet. Fra stationens presseafdeling lyder det dog alene, at man afventer behandlingen af sin redegørelse hos Radio- og TV-Nævnet :

- Loud har afleveret sin redegørelse til Radio- og TV-nævnet jævnfør Bekendtgørelsen. Vi afventer nu nævnets udtalelse, og indtil da har vi ikke yderligere kommentarer.