Løve undslap cirkus og gik rundt i italiensk kystby i timevis

En løve er blevet fanget i Ladispoli, efter at den slap fri fra sit cirkus og vandrede rundt i byen i timevis.
Det var en granvoksen hanløve som den på billedet her, som lørdag slap fri i den italienske kystby Ladispoli og til indbyggernes rædsel vandrede byen tynd i timevis. (Arkivfoto).
Det var en granvoksen hanløve som den på billedet her, som lørdag slap fri i den italienske kystby Ladispoli og til indbyggernes rædsel vandrede byen tynd i timevis. (Arkivfoto).

Ritzau Ritzau,

12/11/2023

En løve, der var sluppet fri fra det cirkus, som den rejser rundt med, skabte uro i flere timer i den italienske kystby Ladispoli lørdag.

Det skriver flere italienske medier ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Rovdyret gik rundt på gaden i byen, hvor der bor omtrent 40.000 mennesker, og som ligger nordvest for landets hovedstad, Rom.

Ladispolis borgmester, Alessandre Grando, måtte advare byens indbyggere om dyret og opfordrede folk til at være "ekstremt forsigtige".

- En løve er sluppet fri fra et cirkus på Viale Mediterraneo.

- Cirkuspersonalet er ved at iværksætte indfangelsesoperationer med hjælp fra politiet, som med det samme gik ind i sagen. Udvis den største opmærksomhed og undgå at rejse, indtil vi siger yderligere, skrev Grando ifølge lokalmediet Roma Today på Facebook.

Det tog adskillige timer, før det store kattedyr kunne bedøves og indfanges igen.

Imens der blev arbejdet på sagen, lykkedes det flere borgere i Ladispoli at fange det imponerende rovdyr på kamera.

Blandt andet en italiensk journalist ved navn Michele Galvani har delt en video af løven, der trisser ned igennem gaden i Ladispoli.

Videoen har klokken seks søndag morgen allerede næsten én million visninger på det sociale medie X, som før var kendt som Twitter.

De fleste af byens indbyggere valgte at blive indendørs, skriver dpa. Andre blev fanget i deres biler, da de ikke følte, det var sikkert at gå udendørs med en løve på fri fod.

Løven blev også set bevæge sig rundt i en skov af siv uden for byen.

Ifølge Roma Today slap løven fri omkring klokken 16.00 lokal tid. Den blev først fanget igen sent om aftenen.

Kilde: /ritzau/